Zondagochtendgevoel

Kennen jullie dat? Zo’n zondagochtend, de zon die door probeert de prikken, de vogels staan ‘aan’, je hebt het ontbijt net op en er hoeft even niets. Heerlijk.

Voor velen van jullie is het de afgelopen periode erg druk geweest. Eerst de lokale campagnes en daarna – op gelukkig veel plaatsen – de coalitieonderhandelingen. Ik kan me voorstellen dat zo’n zondag heel welkom kan zijn. Een moment ook om even terug te kijken op de afgelopen maanden. De uitslagen waren op veel plekken in Overijssel goed voor de VVD. We zitten op veel plekken aan tafel en interessante coalities worden gevormd. Voor ons als VVD Overijssel is het zeer boeiend om hierbij mee te kijken. In de eerste plaats omdat we graag en nauw samenwerken met de lokale afdelingen. In de tweede plaats omdat we ons gaan opmaken voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Waar er lokaal vooruitgekeken wordt, hebben wij dat de afgelopen Statenvergadering ook gedaan. De Perspectiefnota stond op de agenda: wat willen we de komende jaren bereiken? Hoe maken we onze provincie nog beter en mooier? Ik gaf in mijn bijdrage aan dat we als VVD trots zijn. Trots dat ons perspectief vandaag de dag goed is. Trots dat wij daar een steentje aan hebben mogen bijdragen. Maar vooral trots dat onze inwoners en ondernemers deze beweging in gang hebben gezet.

En onze inzet de komende periode? Bereikbaarheid is de prioritaire opgave, met de N35 als groot knelpunt. Hierop hebben we inzet gevraagd. Maar ook op de energie-opgave: er is hier een hoop te doen en te winnen. En onze binnensteden zijn belangrijk: de centra van de regionale economie en de plek waar veel inwoners uit de wijde regio naar toe komen om te winkelen of uit te gaan. Belangrijk dus dat deze vitaal en aantrekkelijk blijven. Op dat laatste punt heeft Monique, met de Stadsbeweging, veel moois in gang gezet. Belangrijk dus dat we ‘aan tafel’ zitten.

We blijven vooruitkijken de komende periode. Maart 2019 komt dichterbij, de volgende verkiezingen... De eerste stap is gezet. Eind juni hebben we afgetrapt met een heel leuke en zinvolle brainstormsessie met de lokale VVD- fractievoorzitters. Zo is de eerste input verzameld voor het verkiezingsprogramma: waardevol! We gaan dus met de toekomst van Overijssel aan de slag en doen dat graag samen!

Want zo’n zondagochtend is fijn. Maar wij blijven VVD’ers. Wij willen ‘aan tafel’ en aan de slag. Of het nu lokaal, provinciaal of landelijk is, wij willen onze omgeving nog mooier maken. Veel succes de komende periode en geniet van de zomer!

Met vriendelijke groet,

Regien Courtz

Fractievoorzitter VVD-Overijssel