VVD Overijssel op bezoek bij van den Berg Beton in Raalte

VVD Overijssel op bezoek bij van den Berg Beton in Raalte 

 

Op donderdag 9 maart bezochten Dennis Melenhorst (Fractievoorzitter VVD Raalte), Emiel Gerner (Steunfractielid VVD Raalte), Wim Tutert (Statenlid VVD Overijssel) en Ellen Hopman (Kandidaat Statenlid VVD Overijssel) het bedrijf van den Berg Beton in Raalte. Het bedrijf bestaat al 90 jaar en maakt prefab kelders en betonnen elementen, zoals balkons en trappen. De politici waren te gast bij Paul Maas, de directeur van het bedrijf.

 

Het werkbezoek begon met een rondleiding door de fabriek. Daar kregen wij eerst een inkijkje in het productieproces en zagen wij hoe de prefab kelders en betonnen elementen worden gemaakt. Wij waren erg onder de indruk van de efficiƫntie en precisie waarmee het bedrijf werkt, daarnaast was er ook aandacht voor de duurzaamheid van het bedrijf.

 

Na de rondleiding volgde een gesprek met Paul Maas. Er was ruimte voor vragen over de uitdagingen waar het bedrijf mee te maken heeft, zoals de stijgende grondstofprijzen en de toenemende vraag naar duurzame oplossingen. Ook kwam de rol van de overheid aan bod.

 

Al met al was het werkbezoek een interessante en leerzame ervaring voor iedereen. Wij kregen niet alleen een kijkje in de keuken van den Berg Beton, maar ook in de uitdagingen waar bedrijven in de bouwsector mee te maken hebben. Het bezoek gaf stof tot nadenken over hoe de politiek kan bijdragen aan een duurzame en succesvolle toekomst voor deze bedrijven.