Minister Dennis Wiersma op bezoek in Overijssel

Bezoek minister Dennis Wiersma


Maandag 6 maart 2023 bracht Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, een bezoek aan Overijssel. Hij bezocht een praktijkschool in Deventer, Een scholengemeenschap in Almelo, een basisschool in Beckum en de binnenstad van Enschede en dit alles op 1 dag.

 

Het eerste bezoek wat hij bracht was aan het Arkelstein - Etty Hillesum Lyceum in Deventer. Dit is een praktijkschool die voorziet in bijzonder voortgezet onderwijs voor zij voor wie het vmbo niet de juiste plek is. Deze school doet ontzettend goed werk voor haar leerlingen en vertelden dan ook trots aan minister Wiersma over hoe dit is georganiseerd op deze school. Ook hadden de leerlingen goede vragen voor de minister zodat hij even goed aan de tand werd gevoeld. 

 

Daarna vertrok hij naar Almelo waar hij rond mocht kijken op Het Erasmus. Na in enkele leslokalen waar les werd gegeven te hebben rondgekeken ging hij in gesprek met een groep leerlingen in verschillende leeftijden. Hier konden de leerlingen vragen aan de minister stellen. De belangrijkste vragen gingen toch wel over het mogelijke mobieltjes verbod en grootte de klassen. RTV Oost was ook aanwezig en het item wat zij hier hebben gemaakt is hier te vinden: https://www.rtvoost.nl/.../onderwijsminister-dennis...

 

Ook in Almelo was er een lunch geregeld op het ROC van Twente door de studenten van de hotelschool. Hier was onder andere de studenten bij aanwezig die betrokken zijn bij #MBOSTEM. Het was een heerlijke en goed verzorgde lunch. Er was ook voldoende ruimte voor gesprekken tussen de minister en de studenten.

 

Vervolgens vertrok de minister die vergezeld werd door onze lijsttrekker Erwin Hoogland naar Beckum, een prachtig klein dorp in de gemeente Hengelo, en was hier uitgenodigd op de basisschool van het dorp. Bij aankomst stonden er “fans” te wachten en vroegen massaal om handtekeningen. Menig artiest zou hier jaloers op zijn geweest. Binnen werd de minister bijgepraat hoe het schoolbestuur en de dorpsraad goede ideeën en uitwerkingen hebben om de school open te houden. Een van de belangrijke zaken blijft dat er in Beckum woningen bijgebouwd gaan worden zodat het ook in de toekomst gezinnen met jongen kinderen in het dorp blijven wonen. Het was een inspirerende bijeenkomst. 

 

En als laatste stop was een bezoek aan Enschede gepland. Hier werd de binnenstad van Enschede getoond met als thema waar Enschede in de binnenstad woningbouw wil bereiken. Enschede is echt een stad in beweging en is dan ook erg ambitieus. Zo gaan er plaatsen in de binnenstad drastisch veranderen de komende jaren. Minister Wiersma was erg onder de indruk van deze plannen.