VVD Overijssel blij met aangenomen motie VVD-congres


VVD Overijssel blij met aangenomen motie VVD-congres

Afgelopen zaterdag 11-06-2022 vond het VVD-ledencongres plaats in Halfweg, bij Amsterdam. Tijdens dit congres was natuurlijk een van de belangrijkste gespreksonderwerpen het gepresenteerde stikstofbeleid van het kabinet.


Woordvoerder Landbouw en Natuur, Wim Tutert: ‘’Wij zijn kritisch op het proces en waken voor een eventuele kaalslag op het platteland. Het gepresenteerde stikstofbeleid vinden wij in deze vorm onacceptabel’’.


De fractie van VVD Overijssel heeft daarom de motie gesteund die is ingediend op het congres. Deze motie roept de Tweede Kamerfractie en het kabinet op: ‘Doe Nederland dit niet aan. Laat stikstof niet alle progressie tegenhouden en ons land verstikken.’ De motie is ingediend en aangenomen. VVD Overijssel is blij dat het gezonde boerenverstand heeft gezegevierd, dit is een goed signaal richting de landelijke politiek. We gaan de stikstofplannen beter uitwerken met meer nadruk op innovatie en op basis van feiten en metingen.

 

Woordvoerder Landbouw en Natuur Wim Tutert: ‘’Eerst is nu de Tweede Kamerfractie aan zet, zij zullen de eventuele aanpassingen van het beleid moeten afdwingen, daarna hopen we dat er voor de provincies genoeg ruimte is om maatwerk te leveren. Wat VVD Overijssel betreft gaan wij dit samen doen’’.