Ultrasnelle verbinding naar Berlijn essentieel voor Twente

Een snellere internationale treinverbinding is belangrijk voor de bereikbaarheid, het vestigingsklimaat en de economie in Oost-Nederland. En daarom is onze woordvoerder Verkeer & vervoer Lex Schukking samen met 2e Kamerlid Daniël Koerhuis donderdag 3 maart jl. in gesprek gegaan met Stefan Birkner en Jörg Bode van de FDP Niedersachsen. 

Een goede bereikbaarheid is onmisbaar voor onze bedrijven, de welvaart en het welzijn van onze inwoners. Dat betekent dat reizen naar, door en vanuit Overijssel gemakkelijk moet zijn. Om die reden dienden de liberalen in oktober 2019 een motie in waarin zij GS opriep een lobby te starten met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, NS en de Duitse partners om de aanleg van een hogesnelheidslijn via het traject Twente Centraal gerealiseerd te krijgen. 

De ambitie voor een HSL Twente-Berlijn via de randstad is een langgekoesterde wens van zowel de VVD als van de ondernemers in Twente. Zo bleek uit het rapport ‘Twents Rentmeesterschap Nieuwe Stijl’, geschreven door Han ten Broeke. Schukking: “Daarom blijven wij ons inzetten voor deze ultrasnelle verbinding, want naast de basisvoorwaarde van een goed internationaal vestigingsklimaat zorgt het er ook voor dat talenten, jonge gezinnen en hoger opgeleiden minder snel vertrekken uit Oost-Nederland om zich in de randstad te vestigen”.