Ik wens jullie, namens de gehele fractie, een fijne jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2022 toe

"Dit is de laatste keer dat ik de pen pak om het voorwoord te schrijven voor deze nieuwsbrief. Ruim vier jaar heb ik dat mogen doen als fractievoorzitter van de Overijsselse VVD. Vanaf 1 januari is het tijd om de pen (en de hamer) door te geven. Ik heb namelijk de keuze gemaakt om mij de komende jaren in te gaan zetten voor Zwolle. Ik sta op plaats twee van de kandidatenlijst en ben de wethouders kandidaat voor deze stad. Zoals het een geweldige eer is geweest om mij in te zetten voor Overijssel, zou het prachtig zijn het ambt in mijn eigen stad te mogen uitvoeren. Bovendien ben ik zwanger en hopen wij in januari onze tweede dochter te mogen verwelkomen! 

Al met al genoeg reden om het fractievoorzitterschap over te dragen. Ik ben blij dat Lex Schukking zich kandidaat heeft gesteld en hij het vertrouwen heeft gekregen van de volledige fractie om dit van mij over te nemen. Lex heeft de nodige politieke ervaring, niet alleen provinciaal, maar ook lokaal opgedaan. Hij kan de komende tijd zijn volle aandacht en tijd geven aan de belangrijke dossiers binnen de Provinciale Staten en dat is goed. Veel succes, Lex! 

Tot de kiezer gesproken heeft en ik mijn Zwolse mandaat kan invullen, blijf ik als Statenlid actief. Vanuit die rol zal ik me blijven inzetten voor onze prachtige provincie en samen met Lex werken aan een goede overdracht. Dus zeker nog geen ‘final goodbye’ en bovendien hoop ik ook vanuit Zwolle het contact met jullie te houden.

Voor nu wens ik jullie – namens de gehele fractie - een fijne jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2022 toe!"

Hartelijke groet, 
Regien Courtz