We hebben een gezonde agrarische bedrijfstak nodig voor onze mooie provincie

“Sinds ik voor de VVD-Overijssel 1e woordvoerder Landbouw & Natuur ben, heb ik mij ingezet voor de boerenbedrijven in Overijssel. Deze bedrijven horen bij Overijssel. We hebben een gezonde agrarische bedrijfstak nodig voor onze mooie provincie. Ik wil mij blijven inzetten door een duurzaam perspectief te bieden aan boeren die verder willen en aan jonge boeren die het bedrijf over willen nemen. Dit gaat ons als samenleving helpen om verschillende doelen te realiseren. 

 

Sleutel voor succes!

We blijven inzetten op duurzame innovaties en nieuwe initiatieven vanuit de boeren zelf. Zij zijn namelijk niet het probleem maar de sleutel tot succes! Landelijke bronmaatregelen en een gebiedsgerichte aanpak zijn noodzakelijk om stikstof, natuur, water en klimaat in samenhang op te pakken. Dat vraagt om maatwerk per gebied waarbij inbreng is voor kennis en creativiteit van ondernemers en inwoners. Stikstof aanpakken doen we niet alleen voor de natuur maar ook om de vergunningverlening voor woningbouw en infrastructuur vlot te trekken.

 

Nuchter en betrouwbaar
Het afgelopen jaar heb ik regelmatig aandacht gevraagd voor de overlast van wolven in onze provincie. Dit heeft onder andere geresulteerd in de komst van een wolvencoördinator en twee wolvenveldwerkers. Via Schriftelijke Vragen hebben we de stikstofdepositie via Aerius ter discussie gesteld. Ook hebben wij ons hard gemaakt voor de balans tussen natuur en recreatie. Verder hoop ik dat er nu eindelijk een oplossing komt voor de PAS melders. Deze ondernemers zitten, buiten hun schuld, klem en moeten verder kunnen met hun bedrijf. Daarnaast zal ik blijven hameren op het verdienmodel van de boer. We willen graag nuchter en betrouwbaar blijven en geen onrealistische doelen nastreven.

 

Leefbaarheid en economische kansen

Naast woordvoerder Landbouw & Natuur ben ik ook woordvoerder N35.  De VVD was enorm blij met de forse investeringen in de N35. Jarenlange lobby van verschillende partijen heeft zijn effect gekregen. Een enorme verbetering voor de leefbaarheid en economische kansen in Overijssel. Het komend jaar wachten we de uitwerking van de verkeersveiligheids-maatregelen en knooppunt Raalte af. Een prachtig voorbeeld van vereende krachten. Zo zie je maar weer: alleen ga je sneller, samen kom je verder!”

 

Hartelijke groet, 

Wim Tutert