Trots is een persoonlijk gevoel, dat voor mij altijd verbonden is aan het team waarvan ik deel uitmaak

“Wanneer ik spreek over trots, dan heb ik het niet over hoogmoedigheid of ijdelheid. Wanneer ik het heb over trots dan gaat dat voor mij over een prettig gevoel. Een gevoel dat ik krijg wanneer ik op een goede en constructieve wijze heb kunnen meedoen aan het debat en realiseren van passende en relevante liberale oplossingsrichtingen voor problemen die leven bij onze inwoners en bedrijven. Het is een persoonlijk gevoel, dat voor mij echter altijd verbonden is aan het team waarvan ik deel uitmaak. Een team waarmee we het verschil maken.

‘Pratende postzegels’
Ik ben er trots op dat we als VVD-fractie constructief hebben bijgedragen aan het realiseren van een groot deel van de ambities die we hebben geformuleerd in ons coalitieakkoord. Dit in een tijd waarin we werden gedomineerd door ‘pratende postzegels’ op beeldschermen en de vrijheidsbeperkingen ten gevolge van de Coronacrisis. Dat we zo hebben gefunctioneerd maakt me trots.

Investeren in ons MKB
Ik ben er trots op dat ik binnen de portefeuille economie heb bijgedragen aan het vaststellen van bijvoorbeeld het MKB-beleid. Hier ligt de banenmotor van Overijssel. Het geeft een goed gevoel dat ik heb kunnen bijdragen aan de wijze waarop de regio’s hun economie versterken en over de wijze waarop de transities in de economie plaatsvinden. Het maakt me trots dat we blijven investeren in ons MKB, waarvan velen in nood zijn geraakt door de crisis. 

Samenhang tussen de portefeuilles
Ik ben er ook trots op dat ik bij de meeste onderwerpen die aansloten op ons coalitieakkoord steeds een constructieve en positieve inbreng heb kunnen leveren en samenhang heb kunnen aanbrengen tussen de verschillende portefeuilles. Zo zie ik bijvoorbeeld de woningbouwopgave en de energieopgave niet alleen als maatschappelijke opgave, maar ook als economische opgave. Dat geldt natuurlijk ook voor de circulaire economie. 

Kansen en mogelijkheden

Ik ben er trots op dat ik voor de VVD kan en mag werken aan economische opgaven die innovatie, werk en banen opleveren of gaan opleveren en dat is belangrijk voor onze bedrijven en dat stimuleert en versterkt onze economie. Ik ben er trots op dat ik bij de discussies in PS me kan richten op kansen en meerwaarde. Mogelijkheden waarop de provincie zich kan inzetten om deze aantrekkelijker en beter maken. Niet door in te zetten op overheidsbemoeienis en subsidies, maar vooral door in te zetten op kansen en mogelijkheden voor ondernemende mensen, bewoners en bedrijven.

Veel ambities gerealiseerd 

Ook op het gebied van hitte droogte en wateroverlast ben ik er trots op dat we hiervoor een plan hebben vastgesteld in de Staten. Ik ben er trots op dat we voor elkaar hebben gekregen dat we een beter inzicht krijgen in de maatregelen en de samenhang tussen deze maatregelen, zodat we als PS richting kunnen bepalen. Ik ben er trots op dat we met de VVD in staat zijn om over onze portefeuilles heen te kijken en deze in samenhang met elkaar durven te brengen en dat we daarbij, net over de helft van onze coalitieperiode, veel van onze ambities hebben gerealiseerd." 

Hartelijke groet, 

Kees