Wij kijken met een goed gevoel terug op onze inzet voor Overijssel in 2021 en gaan volgend jaar weer keihard aan de slag!


Terwijl ik dit voorwoord schrijf, kijk ik naar buiten. Het is fris, het waait en het is grijs. Ganzen vliegen over, ongetwijfeld op weg naar warmere oorden. Ik snap ze wel. En tegelijkertijd is het fijne van de maand december het opzoeken van de warmte binnenshuis: kaarsen en haard aan, met een boek op de bank, Netflix op tv of met goede vrienden en een goede fles wijn om tafel. Gesprekken die gevoerd worden, gaan dan vaak ook over het afgelopen jaar. 

Zo kijken wij als fractie natuurlijk ook terug op 2021. We hebben nog één Statenvergadering voor de boeg, maar de meeste vergaderingen liggen achter ons. Een jaar waarin wij ons met elkaar hebben ingezet voor Overijssel. Een van de belangrijkste momenten was het besluit van Provinciale Staten in februari om 100 miljoen in te zetten voor de opwaardering van de N35 tussen Zwolle en Enschede naar een 100kmpu weg. Een van de door ons ingebrachte punten in de onderhandelingen wordt hiermee geeffectueerd! Andere zaken waren we content mee zijn, is bijvoorbeeld de noodhulp die, in het kader van Corona, geboden is aan onder andere de Retail- en Cultuursector. We kunnen slechts een pleister plakken, dat realiseren we ons. Ook op dit moment wordt gekeken waar wij van toegevoegde waarde kunnen zijn. 

Ook zijn we blij dat er mede op ons initiatief extra budget beschikbaar is gesteld voor de wooninitiatieven voor senioren, de ‘maatschappelijke lessen’ op basisscholen om kinderen te laten kennismaken met democratie en rechtstaat en de veiligheid op de Vechtdal-trein-verbinding. Ook zijn we tevreden dat er, op ons verzoek, aandacht is voor participatie en gezondheidsaspecten als het gaat om de energietransitie en dat er aandacht is vanuit Gedeputeerde Staten voor het wolvenbeleid.  

Wij kijken met een goed gevoel terug op onze inzet voor Overijssel in 2021 en gaan volgend jaar weer keihard aan de slag!