VVD Overijssel wil doorstroom senioren bevorderen

Een eigen woning is voor iedereen belangrijk. Het biedt zekerheid. Of je nu koopt of huurt, het is de plek waar je thuiskomt na een dag hard werken, waar je ontspant en waar je je prettig voelt. Het is belangrijk dat je zelf kunt kiezen waar je wilt wonen en dat je ook makkelijk woonruimte vindt. Helaas wordt dit steeds lastiger. Dit komt mede doordat er te weinig doorstroom is op de woningmarkt. 

 

VVD-Woordvoerder Wonen Dinand Leferink: “Senioren kunnen een belangrijke rol spelen als het gaat om de doorstroming op de woningmarkt. Als we hen iets kunnen bieden wat past bij hun levensfase, denk aan een onderhoudsvrije, gelijkvloerse woning in een veilige buurt met voldoende voorzieningen, dan zullen ze sneller geneigd zijn hun eigen woning achter te laten en plaats te maken voor jongeren, verwacht ik”. 


De landelijke Seniorenorganisatie KBO-PCOB in Overijssel heeft in samenwerking met het Ministerie van VWS een Regioteam in het leven geroepen die overlegt en samenwerkt met gemeenten, woningcorporaties, zorginstellingen en andere ouderen gerelateerde stakeholders. De VVD heeft door het stellen van Schriftelijke Vragen aan het College van Gedeputeerde Staten gevraagd in gesprek te gaan met dit Regio-team om onder andere de woonwensen van deze generatie in kaart te brengen. “Het zou mooi zijn als GS hierin een facilitaire rol gaat spelen omdat ik denk dat hier een deel van de oplossing van het woningtekort zit” aldus woordvoerder Leferink.