Wij blijven graag met onze ondernemers in gesprek

We zijn als provinciale VVD-fractie diep onder de indruk van de wijze waarop ondernemend Overijssel zich staande heeft weten te houden tijdens de crisis. We zitten in een bijzonder intensieve en zware periode die veel ondernemers in het MKB en onze familiebedrijven treft. We hebben veel waardering voor de wijze waarop de bedrijven die zowel financieel als emotioneel hard geraakt zijn hun verantwoordelijkheid hebben genomen. 


Het ondernemerschap en de creativiteit van het MKB is en wordt nog steeds stevig op de proef gesteld. Het is nogal wat om bij te moeten sturen wanneer je bedrijf in het hart geraakt is. Wanneer je door Corona plotseling je roer moet omgooien. Wanneer je je bedrijf waarin je flink hebt geïnvesteerd moet aanpassen aan een onzekere toekomst. De steun van de overheid middels steunpakketten en vouchers is weliswaar noodzakelijk om te kunnen voortbestaan, maar tegelijkertijd ook heel betrekkelijk.

Gelukkig komt de samenleving nu in kleine stappen weer in beweging. Er ontstaat voor onze ondernemers steeds meer ruimte om te ondernemen. Ruimte om plannen te maken en uit te werken. Er ontstaat weer ruimte om te werken aan een betere toekomst, ruimte om ideeën te delen, elkaar te ontmoeten en aan de slag te gaan. De economie lijkt weer op te bloeien en dat biedt nieuwe kansen. Wij blijven graag met de ondernemers van Overijssel in verbinding. Wanneer er concrete zaken zijn waarmee wij u in de Provincie Overijssel kunnen helpen, dan horen wij dat graag!