VVD Overijssel: “Ecologie, economie en recreatie in natuurgebieden moeten hand in hand gaan”

Overijssel heeft op 1000 inwoners maar liefst 40 hectare bos en natuur. We vinden het belangrijk dat we hiervan kunnen genieten. Zeker in de Corona tijd is het belangrijk dat mensen de natuur in kunnen trekken.  De wezenlijke waarden van de natuurgebieden zijn nu door de provincie vastgelegd. 

 

Niet om de gebieden verder op slot te zetten maar vooral als inspiratie om deze mooie gebieden verder te ontwikkelen. Voor ons is de verblijfswaarde ook een wezenlijke waarde. De natuur moet je kunnen ontdekken, wandelend, spelend of recreatief dan wel sportief fietsend op de mountainbike. De routes in Overijssel zijn uitdagend en aantrekkelijk. Het optimaal beleven van de natuur gebeurt ook op vele manieren. 

 

De VVD is van mening dat ecologie, economie en recreatie hand in hand moet gaan. Woordvoerder Landbouw & Natuur Wim Tutert: “Wij willen geen hek om de natuur! Juist willen wij ruimte bieden aan onze inwoners om er volop te kunnen recreëren”. En of je nu van fietsen, wandelen of mountainbiken houdt, dat moet kunnen in de natuur.