Nieuwsarchief 2013

FORSE FINANCIËLE IMPULS VOOR OVERIJSSELS OPENBAAR VERVOER

op 19 dec 2013

Overijssel krijgt opnieuw een forse financiële impuls voor het verbeteren van de mobiliteit. Een spoorwegknelpunt in Zwolle wordt opgelost, infrastructuur en voorzieningen voor het openbaar vervoer bij het station worden verbeterd. De Overijsselse VVD heeft zich daar jarenlang hard voor gemaakt.

 

Het Rijk trekt 119 miljoen euro uit om Zwolle per spoor beter bereikbaar te maken, de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel doen daar nog eens 106 miljoen bij. Het geld wordt gebruikt om het tracé tussen Zwolle en de aansluiting bij Herfte viersporig te maken. Ook komt er een vrije kruising, zodat de treinen uit Groningen en Leeuwarden geen hinder ondervinden van de treinen Zwolle - Emmen.

 

De Overijsselse VVD zet zich al vele jaren in om de spoorverbindingen in de provincie en bestemmingen daarbuiten te verbeteren. ‘Openbaar vervoer is voor ons net zo belangrijk als andere vervoersvormen’, zegt VVD Statenlid Monique van Haaf. ‘Onze gedeputeerde Gerrit Jan Kok heeft er in Den Haag hard aan getrokken, en bij de staatssecretaris een luisterend oor gevonden. Den Haag weet dankzij onze inspanningen welke problemen er in Overijssel spelen en wil die samen met ons oplossen. Eerder al werd geld vrijgemaakt voor de N35 en de A1, nu is het spoor aan de beurt. De aansluitingen in Zwolle op de treinen naar het noorden laten nu nog al eens te wensen over, dat is straks voorbij. Daarmee zijn niet alle knelpunten verdwenen, maar we zijn goed op weg.’

 

Spoorzone

 

In Zwolle wordt hard gewerkt aan een verbouwing van het station en de directe omgeving. Deze week ondertekenden provincie en gemeente een bestuursovereenkomst, waardoor honderd miljoen in verbetering van de infrastructuur en voorzieningen voor het busvervoer kan worden gestoken. VVD-Statenleden Rita Ekkelenkamp en Arnita van der Weerd hebben zich hier jarenlang voor ingezet en reageren verheugd: ‘Zwolle krijgt een aantrekkelijk en goed werkend station, dat de basis vormt voor de verdere ontwikkeling van de Spoorzone tot een nieuw levendig stadsdeel.’

 

VOETGANGERSPASSAGE STATION ZWOLLE PERMANENT OPEN

op 12 dec 2013

VVD-Statenlid Rita Ekkelenkamp (rechts) bezoekt de werkzaamhedenGedeputeerde Staten hebben een amendement van VVD-Statenlid Rita Ekkelenkamp dat eerder al door Provinciale Staten was aangenomen overgenomen. Daardoor kunnen voetgangers vierentwintig uur per dag en zeven dagen in de week ongehinderd van noord naar zuid het station van Zwolle passeren.

 

De provincie zal daartoe binnenkort een bestuursovereenkomst met de gemeente Zwolle aangaan. Aanvankelijk was nog de bedoeling dat de passage minimaal twintig uur per dag open zou zijn voor voetgangers, waarbij in de uitvoering open bleef of gekozen zou worden voor een passerelle of een tunnel.

 

‘We vonden die twintig uur te weinig’, zegt Ekkelenkamp, ‘en een belemmering voor de economische, sociale en ruimtelijke ontwikkeling van het gebied.

 

FUNDATIE ZET ZWOLLE EN OVERIJSSEL OP DE CULTURELE KAART

op 12 dec 2013

Rechts op de foto VVD-Statenlid Hendrik Jan GorterHet pas verbouwde Zwolse museum De Fundatie is een groot succes. VVD-Statenleden Arnita van der Weerd en Hendrik Jan Gorter brachten een bezoek en waren onder de indruk: ‘Dit museum zet Zwolle en Overijssel op de culturele kaart.’

 

Sinds de opening op 31 mei heeft De Fundatie al meer dan 155.000 bezoekers mogen ontvangen. ‘Het mooie’, zegt Van der Weerd, ‘is dat dit niet alleen een Zwols museum is. Directeur Ralph Keuning heeft duidelijk aangegeven dat De Fundatie er voor heel Overijssel is, en dat hij Overijsselse kunst en cultuur aan heel Nederland en aan het buitenland wil presenteren. Een streven waar wij als VVD helemaal achter staan.’

 

Tot 16 maart volgend jaar loopt in De Fundatie een tentoonstelling over beeldhouwer, schilder en tekenaar Marino Marini. De nadruk ligt op zijn schilderijen en tekeningen. ‘Echt een eye opener’, zegt Van der Weerd, ‘het toont verrassend nieuwe facetten van deze invloedrijke kunstenaar. Het museum werkt voor deze expositie samen met twee Italiaanse musea. Een prachtig voorbeeld van hoe we binnen Europa door samenwerking meerwaarde kunnen genereren.’

 

VVD HOUDT VAST AAN VERBETERING N340

Door Herman Pieper op 11 dec 2013

VVD-fractievoorzitter Herman Pieper aan het woordEr komt een groot bedrag beschikbaar voor het oplossen van knelpunten in de N340. Dat stelt VVD-fractievoorzitter Herman Pieper in Provinciale Staten van Overijssel, nadat met brede steun een motie werd aangenomen over herziening van de plannen met Overijsselse mobiliteit.

 

‘Het bedrag dat wordt uitgespaard door te kiezen voor een sobere uitvoering van de N340 komt nu gegarandeerd ten goede aan mobiliteit. Aan de N35, het openbaar vervoer, fietsvoorzieningen en het oplossen van urgente knelpunten. Daarmee is iedereen geholpen. In het Vechtdal komt een volwaardige verbinding. Daar mag weliswaar straks geen honderd worden gereden, maar dat zou niet meer tijdwinst opleveren dan een handvol minuten. Dat is jammer, maar overkomelijk.’

 

Pieper benadrukt dat de knelpunten in de N340 hoe dan ook aangepakt gaan worden: ‘Voor ons staan verbetering van de veiligheid en de doorstroming buiten iedere discussie. Die weg gaat hoe dan ook op de schop. Van de aansluiting bij Zwolle op de A28 tot en met Hardenberg. We zorgen op deze manier ook voor samenhang, met de N377 en de N35. Daar gaat het Vechtdal ook van profiteren. De algehele mobiliteit in Overijssel krijgt zo een broodnodige kwaliteitsimpuls.’

 

OOK DUITSERS NEMEN - TIJDELIJK - AFSCHEID VAN GRENSLAND EXPRESS

Door Herman Pieper op 6 dec 2013 Statenfractie

Herman Pieper (links)Vandaag hebben ook Duitsers afscheid genomen van de Grensland Express, die de afgelopen drie jaar de stoptreinverbinding tussen Hengelo en Bad Bentheim onderhield. Herman Pieper, VVD-fractievoorzitter in Provinciale Staten van Overijssel, was erbij.

 

De Overijsselse VVD heeft plannen voor een nieuwe pilot.

 

DE NATUUR MAG GEEN STA IN DE WEG ZIJN VOOR AGRARISCHE BEDRIJVEN

Door Henk Veltkamp op 6 dec 2013

De Raad van State oordeelde dat de provincie Noord-Brabant zijn reconstructieplannen voor het landelijke gebied niet eenzijdig mag intrekken. Een goede ontwikkeling, betoogt VVD-Statenlid in Overijssel en agrarisch ondernemer Henk Veltkamp vandaag in het vakblad Boerderij Vandaag.

 

Het komt de komende tien tot twintig jaar aan op de vraag of de overheid ruimte laat voor oplossingen en draagvlak. Als een ondernemer met ideeën komt zal de overheid zich flexibel moeten opstellen. Niet meer zeggen: het kan niet volgens de regels en gaat u maar weer naar huis, maar eerder: prachtig idee; het schuurt hier en daar met randvoorwaarden, maar laten we samen kijken hoe het wel kan. Een dergelijke integrale, open aanpak leent zich uitstekend voor zaken als PAS, herijking EHS, Natura 2000, gemeenschappelijke landbouwbeleid, bedrijfsontwikkeling, mestverwerking, leefbaarheid en werkgelegenheid.

 

De VVD kiest voor een kleine overheid die oplossingsgericht bezig is en met de ondernemer meedenkt. De natuur mag daarbij geen sta in de weg zijn. We hebben het in Nederland over cultuurlandschap, de oerbossen zijn allang verdwenen. Het is tekenend dat de zeer zeldzame sperweruil zich juist in een stedelijke omgeving laat zien. Dat zet de noodzaak van Natura 2000-gebieden voor het in stand houden van zeldzame soorten in een nieuw daglicht.

 

We gaan ons best doen om uit te voeren wat van Brussel moet, maar willen niet dat allerlei gefantaseerde natuurdoelen terechtkomen in de beheerplannen. Die moeten kort en overzichtelijk zijn. Geen dikke boeken, maar hooguit tien A-viertjes. Aan eisen rond milieu, volksgezondheid en dierwelzijn moet natuurlijk in EU-verband worden voldaan. Als provincie stellen we eisen aan landschappelijke inpassing, en daar blijft het wat mij betreft bij.

 

We maken ons zorgen over de vermeende nauwkeurigheid rond vergunningverlening en depositiewaardes. Het gaat bij de beoordeling van een agrarisch bedrijf vaak om tientallen kilometers afstand tot een natuurgebied, zoals bijvoorbeeld rond de Overijsselse Engbertsdijkvenen. De afstandstabel suggereert een nauwkeurigheid die er volgens mij niet is, maar waar ondernemers wel last van hebben.

 

Ook de aannames van kritische deposities op aanwezige plantensoorten zijn soms zeer specifiek. Wat we zien is een afzichtelijke brij aan cijfers, afstanden, processen, eisen en vergunningen. Voer voor specialisten en adviesbureaus die er volop op inspelen, maar een sta in de weg voor bedrijven. Ik mis de onderbouwing, terwijl alle beslissingen erop zijn gebaseerd. Dat is eigenlijk te gek voor woorden, maar de VVD laat zich graag overtuigen.

 

In Overijssel hebben we met alle betrokkenen een reconstructieplan opgesteld. Door de uitspraak van de Raad van State weten we dat het alleen mag worden ingetrokken als het Rijk de Reconstructiewet intrekt. Dat is wat de VVD betreft een goede zaak, het voorkomt onrust. Alle betrokkenen die hun handtekening onder de afspraken hebben gezet kunnen nu in alle rust werken aan een optimale uitwerking van het plan.

 

PLAN VOOR NIEUWE PILOT GRENSLANDEXPRESS + UPDATE

Door Monique van Haaf op 2 dec 2013

Veel belangstelling voor VVD-Statenlid Monique van Haaf en de Oldenzaalse VVD-lijsttrekker Edgar VisscherDe Statenfractie van de VVD heeft maandag een plan gelanceerd voor een nieuwe proef met de Grenslandexpress. De stoptrein tussen Hengelo en Bad Bentheim rijdt de week voor het laatst. VVD-Statenlid Monique van Haaf ziet kansen voor een nieuwe pilot. UPDATE: Bekijk hier een verslag op RTV Oost.

 

Van Haaf presenteerde het plan tijdens een persrit van Hengelo naar Bad Bentheim en vice versa. De huidige pilot had te lijden onder een aantal onvolkomenheden. Er is te weinig ruchtbaarheid aan gegeven, bovendien moesten doorgaande reizigers een overstap maken in Bad Bentheim.

 

‘Het zou zonde zijn als we de opgedane ervaringen weggooien zonder er verder iets mee te doen’, zegt Van Haaf, ‘zeker omdat wij goede mogelijkheden zien. Dan moet alleen wel een aantal belemmeringen worden weggenomen. Als we de verbinding door kunnen trekken levert dat meer reisgemak en meer reizigers op. Dat kan, omdat in 2017 een nieuwe concessie voor het Teutoburger Wald Netz van start gaat. Momenteel wordt verkend of daarin een trein tussen Hengelo en Rheine en dan door naar Bielefeld opgenomen kan worden. De belangrijkste beperking van de proef komt daarmee te vervallen.’

 

De boodschap is duidelijk

 

‘De Provincie Overijssel heeft eerder al het belang van grensoverschrijdende verbindingen onderstreept’, zegt Van Haaf. ‘Het Bundesland Nordrhein-Westfalen, concessieverlener voor treinvervoer in Münsterland, heeft al voorgesteld om de lijn door te trekken naar Rheine. Het Bundesland Niedersachsen, dat de concessie verleent voor het deel tussen Bad Bentheim en de grens, ziet ook mogelijkheden. Naar aanleiding van vragen door het VVD-Kamerlid Betty de Boer heeft staatssecretaris Mansveld laten weten positief tegenover internationale verbindingen te staan. Er is een positieve kosten-batenanalyse voor deze verbinding. Alle seinen staan dus op groen, het is nu aan ons om de volgende stap te zetten. Omdat we niet willen wachten tot Den Haag het initiatief neemt hebben we nu zelf deze uitdaging opgepakt.’

 

 In Bad Bentheim, links Monique van Haaf, in het midden VVD-fractievoorzitter Herman Pieper

 

Het is volgens Van Haaf wel zaak om voortvarend te werk te gaan: ‘Voor de nieuwe proef op de rails staat moet nog heel wat gebeuren. Wij zullen in Provinciale Staten steun zoeken voor dit plan. Aangezien vrijwel alle partijen het belang van goede spoorverbindingen inzien, heb ik goede hoop dat we die kunnen vinden. We houden de lijnen naar onze partijgenoten in Den Haag open, om ervoor te zorgen dat de verbinding daar niet achter de horizon verdwijnt.’

 

 Camera's op het perron in Hengelo

 

Het plan past in het streven van de VVD in Provinciale Staten van Overijssel om de banden met onze oosterburen verder aan te halen, zegt Van Haaf: ‘We willen dat er geen onnodige hindernissen worden opgeworpen voor het grensoverschrijdende verkeer. Aan de overzijde van de grens wonen tientallen miljoenen mensen die we graag in Overijssel ontvangen. Op het gebied van onderwijs, van werkgelegenheid, van recreatie liggen ter weerszijden van de grens veel mogelijkheden die de economische slagkracht van Overijssel kunnen vergroten. Als mensen uit Overijssel in Duitsland werken is dat ook weer goed voor de Overijsselse economie. Idem dito als Duitsers in onze provincie geld komen uitgeven. Daarom willen wij het zo eenvoudig en aantrekkelijk mogelijk maken om de grens over te steken. Een goede openbaar vervoerverbinding hoort daar bij.’

 

 Klaar voor de terugreis

 

Komt het tot een nieuwe proef, dan kost de exploitatie zes ton per jaar. Van Haaf verwacht dat betrokken partijen dat bedrag kunnen en willen bijdragen: ‘We weten bijvoorbeeld dat de minister twintig miljoen heeft uitgetrokken voor het verbeteren van grensoverschrijdende treinverbindingen. We gaan via onze Kamerleden alles op alles zetten om een deel daarvan naar Overijssel te halen.’

 

VVD-GEDEPUTEERDE INEKE BAKKER: TOCH ONDERZOEK NAAR NOORDTAK BETUWELIJN

Door Ineke Bakker op 29 nov 2013

PvdA-Staatssecretaris Mansveld heeft laten weten geen heil te zien in onderzoek naar de mogelijkheden voor het aanleggen van een Noordtak van de Betuwelijn. Die zou het goederenvervoer over oostelijk spoor aanmerkelijk terug kunnen dringen, en daarmee ook de overlast die aanwonenden ondervinden. VVD-Gedeputeerde Ineke Bakker laat een aangekondigd onderzoek nu toch uitvoeren.

 

Het initiatief voor het onderzoek kwam van de provincies Overijssel en Gelderland, en het Havenbedrijf Rotterdam. Nog voor er een begin mee kon worden gemaakt verwees de staatssecretaris het al naar de prullenbak. Bakker zei tegen RTV Oost dat ze het onderzoek desondanks wil laten uitvoeren: ‘Misschien kunnen we haar overtuigen met de resultaten.’

 

In november vorig jaar hebben de provincies met de minister afgesproken dat er alternatieven worden onderzocht voor goederenvervoer over het bestaande oostelijke spoor. De staatssecretaris vindt een noordelijke aftakking van de Betuwelijn echter te duur. Bakker wil nu in kaart laten brengen wat de werkelijke kosten èn baten zijn: ‘In het verleden is te weinig gekeken naar de financiële voordelen.’

 

Daarbij speelt niet alleen geld een rol. Momenteel rijden per dag vijftien goederentreinen over het traject van Deventer via Oldenzaal naar de Duitse grens. Dat aantal loopt in 2020 op naar tachtig per dag. Daarmee nemen ook de overlast, door onder meer trillingen en geluid, en de veiligheidsrisico’s enorm toe.

 

De beide provincies strijden samen met de betrokken regio's en de gemeenten langs de spoorlijnen al langer tegen de toename van het goederenvervoer per trein. Naar aanleiding van het besluit van de staatssecretaris heeft de VVD-fractie in de gemeenteraad van Deventer vragen gesteld.

 

Ook de onafhankelijke landelijke commissie voor de milieueffectrapportage is kritisch. Die ziet geen noodzaak voor het gebruik van het spoor in Oost-Nederland, zolang niet alle alternatieven zijn onderzocht.

 

OPNIEUW GELD NAAR OVERIJSSELSE INFRASTRUCTUUR DANKZIJ VVD

Door Monique van Haaf op 29 nov 2013

De Twentekanalen krijgen een hoogst noodzakelijke opknapbeurt. Dat heeft VVD-minister Melanie Schultz-van Haegen gisteren besloten. Hierdoor kunnen grotere binnenvaartschapen van de IJssel naar Almelo, Hengelo en Enschede varen. Het betekent dat de oostelijke wegen worden ontlast. De provincie Overijssel draagt zijn steentje bij. ‘Terecht’, zegt VVD-Statenlid Monique van Haaf. ‘Dit is in het belang van de Overijsselse economie en werkgelegenheid.’

 

De VVD is tevreden over de plannen, die in de komende jaren concreet zullen worden uitgewerkt: ‘Minder vrachtwagens op de toch al volle wegen. Maar misschien nog wel belangrijker is dat de functie van Overijssel als spil in het vervoer tussen west, en dan met name de nieuwe Maasvlakte, en de groeiende markten in Europa wordt versterkt. Met alle positieve gevolgen voor de Overijsselse economie en werkgelegenheid van dien. Bovendien heeft dit een positieve invloed op het milieu. Iedereen wint, dankzij de VVD.’

 

VERKIEZINGEN WATERSCHAP VECHTSTROMEN: VVD VAST IN HET ZADEL MET TWEE ZETELS

op 29 nov 2013

De VVD heeft bij de verkiezingen voor een nieuw algemeen bestuur voor het waterschap Vechtstromen twee zetels behaald. Op honderd stemmen na waren er drie zetels binnen gesleept. De verkiezingen waren noodzakelijk omdat de waterschappen Regge en Dinkel in Almelo en Velt en Vecht te Coevorden per 1 januari 2014 fuseren.

 

Van de 27 zetels waren er twintig te verdelen over politieke partijen en groeperingen. VVD-lijstrekker Marcel Kummel is niet ontevreden over het behaalde zetelaantal: ‘Als je bedenkt dat wij bij de vorige verkiezingen één zetel hebben gehaald en één restzetel en nu ruim twee zetels en op een haar na drie, dan hebben we het niet verkeerd gedaan. Alle mensen die op ons hebben gestemd en degenen die hebben meegedaan aan de campagne dank ik oprecht hartelijk. Die zullen daar geen spijt van krijgen.’

 

ALEXANDER HAAS UIT ALMELO WINT OVERIJSSEL DEBAT AWARD

Door drs. Pieter Schipper op 29 nov 2013

Merlissa Diele en Alexander HaasAlexander Haas van het Pius X College uit Almelo heeft de derde editie van de Overijssel Debat Award gewonnen. Op het provinciehuis in Zwolle streed hij donderdag 28 november in de finale tegen Merlissa Diele van dezelfde school. Jurylid Pieter Schipper, Statenlid voor de VVD, reikte namens de jury een beker, een bos bloemen en een boekenbon uit aan de finalisten.

 

In het finaledebat verdedigde Alexander de stelling ‘het aantal provincies dient naar vijf te worden teruggebracht’. Volgens de jury was hij inhoudelijk sterk en anticipeerde hij goed in het debat. De keuze van de jury was niet gemakkelijk, aldus jurylid Pieter Schipper: ‘We waren er niet in één minuut uit, we hebben gewikt en gewogen.’ Ook Merlissa Diele was een goede finalist: ‘Ze was sterk gericht op het gehoor: de jury en de zaal. Ze sprak echt tegen ons en niet tegen een anonieme kast. Haar taalgebruik was goed en ze had echt een verhaal.’ Volgens Schipper kunnen Statenleden leren van het feit dat de finalisten elkaar goed lieten uitspreken.

 

De provincie Overijssel organiseert deze debatwedstrijd samen met de Jongerenraad Overijssel en het Pius X College in Almelo. Met de wedstrijd willen ze jongeren meer betrekken bij de democratie, door ze te laten debatteren over Overijsselse stellingen. De klassen van de deelnemende leerlingen hebben van tevoren een gastles gehad van een Statenlid en een raadslid.

 

 

 

In drie rondes bogen de deelnemers zich over stellingen over het korhoen, de sponsoring van Vitens aan PEC Zwolle, het subsidiëren van kunst en cultuuronderwijs en het terugbrengen van het aantal provincies. Bij elke ronde vielen leerlingen af tot uiteindelijk twee finalisten over bleven.

 

 

 

Twaalf scholen namen deel aan de derde editie van de Overijssel Debat Award. Dit is een record ten opzichte van de voorgaande edities en meteen ook het maximumaantal scholen dat deel kan nemen.

 

RAAD VAN STATE: PROVINCIE MAG RECONSTRUCTIEPLANNEN LANDELIJK GEBIED NIET INTREKKEN

Door Henk Veltkamp op 28 nov 2013

De Raad van State heeft geoordeeld dat provincies hun eigen Reconstructieplannen voor het landelijk gebied niet mogen intrekken. VVD-Statenlid Henk Veltkamp is daar blij mee: ‘Er komt heel veel op de agrarische sector af, we willen de ondernemers laten ondernemen, met zo weinig mogelijk hindernissen.’ Veltkamp pleit ervoor de huidige regelingen een kans te geven: ‘Die worden gedragen door alle betrokkenen en bieden de meeste kans op succes.’

 

De provincie Overijssel stelde in 2004 het Reconstructieplan voor Salland en Twente vast. Hierin werd de herinrichting van het platteland voor een periode van twaalf jaar beschreven. Ruimte voor de intensieve veehouderij kwam er in zogenaamde landbouwontwikkelingsgebieden.

 

Ook andere provincies stelden Reconstructieplannen op, maar vorig jaar schrapte Noord-Brabant de hare, in de veronderstelling dat de randvoorwaarden al voldoende waren opgenomen in het provinciale ruimtelijke ordeningsbeleid. De Raad van State heeft dat besluit nu vernietigd. De Raad oordeelde dat, ondanks goedkeuring van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de staatssecretaris van Economische Zaken, niet de provincie, maar de wetgever daarover gaat. Het intrekkingsbesluit is onherroepelijk vernietigd, beroep is niet meer mogelijk.

 

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Noord-Brabant, gingen in Overijssel stemmen op om ook hier het reconstructieplan in te trekken. ‘Het standpunt van de VVD was en is glashelder’, zegt Veltkamp: ‘Je gaat erover of je gaat er niet over, en over de Reconstructiewet gaan we niet. De Reconstructieplannen kùnnen we daarom helemaal niet intrekken.’

 

Ook voor een bouwstop in de agrarische sector, zoals enkele andere provincies hebben ingevoerd, voelt de VVD niets: ‘Er is geen aanleiding voor, bovendien frustreer je daarmee het nog prille proces van verduurzaming in de agrarische sector, de herijking van de Ecologische Hoofdstructuur en Natura 2000, en de Programmatische Aanpak Stikstof. Daarbij speelt ook nog het probleem van de zeer ingewikkelde vergunningverlening voor de Natuurbeschermingswet, waar zowel vergunningverlener als – aanvrager mee worstelt.’

 

‘We willen duidelijkheid hebben, draagvlak scheppen, het aantal regels minimaliseren en zo vertrouwen kweken voor de verdere uitvoering, door de gebieden zelf. Wat we niet willen is nog meer hindernissen, en ondernemers zand in de ogen strooien. De VVD heeft veel vertrouwen in huidige aanpak. We

 

WERKBEZOEK ENGBERTSDIJKSVENEN: NIET OVERDRIJVEN BIJ BESCHERMING NATUUR

Door Henk Veltkamp op 24 nov 2013

Rudmer Heerema op bezoek bij Engbertsdijkvenen, precies bij een bordje ‘verboden toegang tot dit natuurgebied’. Dat wil de VVD dus niet! Natuur is om van te genieten!Het Platform Engbertsdijkvenen ontving afgelopen vrijdag een delegatie uit de politiek, waaronder VVD-Kamerlid Rudmer Heerema en VVD-Statenlid Henk Veltkamp, Het hoogveen is aangewezen als natuurgebied, met grote gevolgen voor bedrijven in de omgeving. Een slechte zaak, vindt Veltkamp.

 

Op het erf van de familie Janmaat in Bruinehaar werd gesproken over de gevolgen die de aanwijzing van Engbertsdijksvenen heeft op de doorgaans jonge en goed verkavelde agrarische bedrijven in de omgeving. ‘Met name werd naar voren gebracht dat de sociaaleconomische paragraaf is onderbelicht’, constateert Veltkamp. ‘De ondernemers krijgen de rekening gepresenteerd. De zekerheid dat natuurdoelen met de voorgestelde maatregelen worden behaald is bovendien uiterst twijfelachtig. Het is ook lastig uit te leggen dat we in Overijssel enorm veel geld uitgeven aan bescherming van het actieve hoogveen, terwijl dat enkele kilometers naar het oosten in Duitsland gewoon wordt afgegraven.’

 

‘Wij vinden dat natuur moet worden beschermd en onderhouden, maar we moeten niet overdrijven en er van alles bij slepen dat er niet toe doet. We moeten ons gezonde verstand blijven gebruiken en economische ontwikkelingen de ruimte geven. De politieke realiteit is helaas wel dat de VVD niet altijd kan rekenen op een meerderheid in Den Haag. Het is dan ook goed dat Rudmer Heerema met eigen ogen is komen kijken wat de problemen in Overijssel zijn. Hij is nog maar kort Kamerlid, maar heeft zich al goed ingewerkt in het zeer complexe natuurdossier. We hebben afgesproken dat we Den Haag voortdurend op de hoogte blijven houden van de ontwikkelingen.’

 

PROJECT IN HARDENBERG TOONT BELANG WATERSCHAP AAN

Door Herman Pieper op 18 nov 2013

v.l.n.r Iwan Brinkhuis (waterschap Velt en Vecht), Malik Azmani, Herman Pieper, Els Koopmans (kandidaat waterschapsbestuur Vechtstromen), Anne Oude Avenhuis en Matthijs Baas (beiden JOVD-Twente), Marcel Kummel en Peter Rijtema)Vrijdag jongstleden bracht een VVD-delegatie een werkbezoek aan onder meer het Vechtpark in Hardenberg. Naast VVD-lijsttrekker voor de waterschapsverkiezingen Marcel Kummel, een delegatie van de JOVD en Kamerlid Malik Azmani was ook VVD-fractievoorzitter in Provinciale Staten van Overijssel Herman Pieper van de partij.

 

Momenteel loopt de schriftelijke verkiezing van het algemeen bestuur van het nieuwe waterschap Vechtstromen. Kiezers die in het verzorgingsgebied wonen kunnen nog tot en  met 23 november hun stem uitbrengen.

 

Bij voorkeur op de VVD’, zegt Pieper, die zich onder de indruk toonde van het project in Hardenberg. Daar wordt het Vechtpark grondig vernieuwd, zodat het parkachtige rivierenlandschap een betere bescherming biedt tegen overstromingen van de Vecht, die dwars door het centrum van de stad loopt. ‘Het waterschap werkt hier

 

VVD: HOU AANBESTEDINGEN BEHAPBAAR VOOR OVERIJSSELSE BEDRIJVEN

Door Herman Pieper op 18 nov 2013

Bij de aanbesteding van bijvoorbeeld infrastructurele werken aan wegen is het van groot belang dat ook Overijsselse bedrijven een kans maken. Dat stelde VVD-fractievoorzitter Herman Pieper in een woensdag aangenomen motie. Hij wil dat de provincie daar rekening mee houdt door de omvang van de aanbestedingen aan te passen.

 

De economische crisis bedreigt de werkgelegenheid in Overijssel en de bouw behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Het midden- en kleinbedrijf is bij uitstek de groeimotor van de regionale economie. De Provincie Overijssel besteedt voor vele honderden miljoenen euro's werk aan. Sinds 2012 is een nieuwe aanbestedingswet van kracht, mede bedoeld om onnodige belemmeringen voor potentiële opdrachtnemers tegen te gaan.

 

‘We roepen Gedeputeerde Staten op om bij alle provinciale aanbestedingen in Overijssel, in de geest van de nieuwe aanbestedingswet, de drempel voor het midden- en kleinbedrijf zo laag mogelijk te maken. We denken daarbij onder meer aan het beperken van de omvang van aanbestedingen, zodat die behapbaar zijn voor het Overijsselse bedrijfsleven. We willen overdreven hoge omzet- en ervaringseisen vermijden, en horen graag van de ondernemers tegen welke obstakels zou oplopen bij inschrijving. Dat zullen we allemaal zo pragmatisch mogelijk moeten doen, zonder extra bureaucratie.’

 

STEUN DE STRIJD TEGEN OVERGEWICHT BIJ JONGEREN

Door Hendrik Jan Gorter op 11 nov 2013

De afgelopen twintig jaar is het aantal jongeren dat kampt met overgewicht meer dan verdubbeld, tot vijftien procent. Op termijn leidt dit tot gezondheidsproblemen en navenante maatschappelijke kosten. De VVD wil dat de provincie Overijssel zich aansluit bij de Stichting Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), die zich inzet om obesitas bij jongeren terug te dringen. Het VVD-Statenlid Hendrik-Jan Gorter dient daartoe een motie in.

 

Jongeren Op Gezond Gewicht werkt aan een gezonde omgeving en een gezonde jeugd, waarvoor iedereen in een stad, dorp of wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren tot twintig jaar gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Daarbij werken publieke en private partijen samen.

 

‘Overgewicht is een groeiend probleem’, zegt Gorter. ‘Eén op de zeven kinderen heeft er last van, maar in sommige wijken is dat zelfs al één op de drie. JOGG doet er echt iets aan, ze hebben laten zien dat hun aanpak werkt. Sportservice Zwolle heeft gemeenten en de provincie nu opgeroepen om zich ook aan te sluiten. Wij geven daar graag gehoor aan.’

 

VERSTERKING VERBINDING TUSSEN OOST EN WEST BELANGRIJK VOOR OVERIJSSEL

Door Monique van Haaf op 6 nov 2013

De handtekeningen zijn gezet, het werk aan de A1 kan definitief gaan beginnen. Een moment waar alle betrokken geledingen in de VVD even bij hebben stilgestaan. Daarna ging de blik snel weer naar de toekomst, want er liggen nog genoeg uitdagingen op de verkeersader die oost met west verbindt.

 

Die verbinding, cruciaal voor de Overijsselse economie en werkgelegenheid, heeft door zijn grensoverschrijdende karakter ook de warme belangstelling van Europa. De Europese Commissie heeft negen corridors aangewezen als ruggengraat voor het vervoer in de interne markt, de A1 is daar één van. In de periode van 2014 tot 2020 komt voor het gehele project maar liefst 26 miljard euro beschikbaar, een verdrievoudiging van het budget. Daarmee moeten voor 2030 wegen, spoor, luchthavens en waterwegen worden omgevormd tot een samenhangend Europees transportnet.

 

‘Mooi dat Europa zijn verantwoordelijkheid neemt’, vindt VVD-Statenlid Monique van Haaf. ‘Onze fractie haakt daar graag bij aan, omdat ook wij vinden dat een hecht transportnetwerk essentieel is voor economie en werkgelegenheid. Het netwerk wordt ondersteund door regionale routes die er op aantakken. Daar ligt voor ons een mooie taak. Door het optimaliseren van juist die verbindingen dragen wij als provincie ook ons steentje bij.’

 

DIERENACTIVISTEN MOETEN SNEL TERUG IN HUN HOK’

Door Henk Veltkamp op 5 nov 2013

VVD-Kamerlid Helma Lodders breekt in het dagblad Trouw een lans voor de agrarische sector. Ze keert zich tegen ‘fanatieke milieu- en dierenbeschermingsorganisaties die het zwartmaken van de landbouwsector tot hun hoofddoel gemaakt hebben’. VVD-Statenlid Henk Veltkamp is het helemaal met zijn partijgenote eens.

 

De organisaties brengen volgens Lodders de sector schade toe. Ten onechte, want de land- en tuinbouw in Nederland is de beste in de wereld. ‘Wij zijn wereldkampioen in hoogproductieve, efficiënte en duurzame landbouw. De sector krijgt die eer echter niet. Als het in Nederland over de landbouw of over de boer gaat, dan hebben we het over de plofkip en megastallen. We praten over wat er allemaal niet mag en niet over wat er allemaal kán.’

 

Lodders is er voor dat misstanden worden aangepakt. ‘Maar de situatie is nu zo dat op basis van het negatieve, onterechte beeld dat geschetst wordt door dierenactivisten, sterk beperkende regelgeving wordt ontwikkeld.’

 

De activisten schieten ook nog eens hun doel voorbij: ‘Er wordt juist meer kip verkocht volgens de supermarktkoepel CBL. Hieruit blijkt dat moddergooien naar veehouders om de publieke opinie te veranderen een bewezen niet-werkende systematiek is gebleken. Laten we ons in het maatschappelijk debat dan ook beperken tot de feiten en ratio de boventoon laten voeren in plaats van emotie.’

 

Veltkamp schaart zich achter Lodders: ‘We moeten juist trots zijn op de sector. Na de Verenigde Staten exporteren wij van alle landen in de wereld de meeste agrarische producten. De Nederlandse landbouw en veeteelt zorgt voor tien procent van ons bruto nationaal product en tien procent van onze werkgelegenheid. Juist een punt dat voor ons als VVD van groot belang is. Er zouden juist minder regels moeten komen, zodat ondernemers ruimte krijgen om te ondernemen en banen te scheppen.’

 

Hij sluit zich ook aan bij de oproep die Lodders aan de sector doet: ‘Sommige producenten en supermarkten lijken te gaan wijken voor een relatief kleine groep die veel lawaai maakt. Het is tijd dat de sector opstaat en in het verweer komt tegen deze zwartmakers. Start een marketingmachine net zoals Wakker Dier en laat zien hoe mooi ons agrocomplex is. En dezelfde boodschap geldt nog meer voor sommige producenten en supermarkten. Laat je hoofd niet hangen maar wees trots dat je zo'n goed stuk duurzaam vlees of mooie groenten, geproduceerd in eigen land, in je schappen hebt liggen.’

 

SANERING TEERPUT VASSE AFGEROND

op 2 nov 2013

VVD-gedeputeerde Inneke Bakker (links) en VVD-wethouder Gerrit OphofGedeputeerde Ineke Bakker en VVD-wethouder Gerrit Ophof van de gemeente Tubbergen hebben vrijdag met het planten van een jonge eik de sanering van de teerput Vasse afgerond. Bakker: ‘Wij leveren hier een schone en veilige plek op voor omwonenden, recreanten en de natuur.’

 

De plek, oorspronkelijk een zandafgraving, werd tot in de jaren zeventig gebruikt als stortplaats voor chemisch afval. Sindsdien zijn pogingen gedaan om de put af te dichten, maar telkens zonder resultaat. Het giftige teerzuur bleef door de afdeklagen heenkomen.

 

In 2010 werd begonnen met een definitieve oplossing van het probleem. Een solide afdichtende constructie zorgt er voor dat de giftige stoffen niet meer naar de oppervlakte kunnen komen. Ook kan het regenwater niet meer in de de verontreinigde laag doordingen, zodat er geen gevaar meer is voor het grondwater. Het terrein is nu ingericht als natuurgebied, omringd door wandel-, fiets- en paardrijroutes.

 

De VVD-fractie in Provinciale Staten reageert verheugd op het afronden van dit belangrijke project: ‘De gezondheid van mens en dier heeft prioriteit nummer één’, zegt Statenlid Jeannette Rikkink, ‘maar het is prachtig dat dit gecombineerd kan worden met een schitterend nieuw natuurgebied. Het toch al mooie Overijssel is weer een stukje mooier geworden.’

 

PAS OP DE PLAATS WIERDENSEVELD EN ENGBERTSDIJKSVENEN

op 23 okt 2013

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen, waarin de regering wordt opgeroepen het Wierdenseveld en de Engbertsdijksvenen voorlopig nog niet tot Natura 2000-gebied aan te wijzen. Ook de VVD-fractie in Provinciale Staten van Overijssel vindt het nog veel te vroeg om nu al een definitieve beslissing te nemen, terwijl nu onduidelijk is wat de gevolgen zullen zijn.

 

De Kamer wil dat staatssecretaris Dijksma wacht met het maken van beheerplannen, in ieder geval tot alle kosten voor de korte en de lange termijn in beeld zijn gebracht. Ook moet duidelijk zijn wie die gaat betalen. In eerdere onderzoeken is volgens de Kamer te weinig rekening gehouden met de economische gevolgen van de aanwijzing tot Natura 2000-gebied.

 

De VVD is blij met de brede Kamersteun voor de motie. Er is over het Wierdenseveld en Engbertsdijksvenen al veel gezegd en onderzocht, maar kennis ontbreekt nog over de ‘gouden regel’: is het haalbaar en betaalbaar. Ook is nog niet goede duidelijk welke internationale natuurdoelen we moeten halen en welke maatregelen daarvoor nodig zijn. Dit soort zaken moet eerst worden geregeld, met een breed gedragen beheerplan, voordat de staatssecretaris overgaat tot definitieve aanwijzing. De VVD vindt dat alle huidige en toekomstige betrokkenen daar recht op hebben. Definitief aanwijzen onder het mom van duidelijkheid verstrekken is volgens de VVD een ontkenning van de mogelijk verstrekkende gevolgen, en slaat de plank dus finaal mis.

 

GELD VOOR AANPAK KNELPUNTEN N35

Door Monique van Haaf op 18 okt 2013

Binnenkort verleden tijdGedeputeerde Staten van Overijssel hebben voorgesteld om negentien miljoen euro te investeren in het aanpakken van twee knelpunten in de N35. De VVD is helemaal voor, zegt woordvoerder Monique van Haaf.                

 

Het gaat het deel van de weg tussen Wijthmen, Raalte en Nijverdal. Hier wordt tien miljoen gereserveerd voor het verbeteren van de veiligheid, het Rijk draagt nog eens vijf miljoen bij. De komende tijd wordt bepaald welke maatregelen daarvoor nodig zijn.

 

Verder wordt als het aan Gedeputeerde Staten ligt negen miljoen vrijgemaakt voor opwaardering van het stuk weg tussen Nijverdal en Wierden. De weg krijgt hier twee keer twee rijstroken en viaducten, en de maximum snelheid gaat omhoog naar honderd kilometer per uur. Er is al een budget van tachtig miljoen voor beschikbaar, daar bovenop komt nog eens twintig miljoen, waarvan negen miljoen van de provincie Overijssel.

 

VVD-gedeputeerde Kok, onder meer verantwoordelijk voor verkeer en vervoer in Overijssel, is blij dat na een intensieve lobby vanuit de regio de minister overstag is gegaan om de aanpak van de N35 overeind te houden: ‘In de Rijksbegroting voor 2014 zijn de N35 trajecten Zwolle-Wijthmen en Nijverdal-Wierden nu verankerd. Het karrespoor is hiermee volop in ontwikkeling.’

 

 

 

Als het aan de fractie van de VVD ligt gaan Provinciale Staten zo snel mogelijk akkoord met het voorstel, zegt Statenlid en woordvoerder verkeer en vervoer Monique van Haaf: ‘We zetten als VVD in de Staten, maar ook in de gemeenten, in de regering en in de Tweede Kamer, al heel lang in op verbetering van de bereikbaarheid, economie en leefbaarheid. Bij elkaar hebben zij een positief effect op de economie en de werkgelegenheid in de regio. Premier Rutte zei vorig jaar al dat het hoog tijd wordt dat de N35 wordt aangepakt. Het is geweldig dat die belofte nu wordt waargemaakt.’

 

GEEF BOERENBEDRIJF HOOFDROL BIJ LANDSCHAPSBEHEER

op 16 okt 2013

De VVD-Statenleden Arnita van der Weerd en Rita Ekkelenkamp bezochten de Gebiedsconferentie Nationaal Landschap IJsseldelta in Mastenbroek, om bijgepraat te worden over wat er gaat gebeuren na 2015, als het huidige programma daar eindigt. Er liggen genoeg kansen, ontdekte Ekkelenkamp. Als het aan haar ligt, krijgt het boerenbedrijf een hoofdrol.

 

De basis voor de verdere ontwikkeling van de Nationale Landschappen is het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), waaraan Rijk en Provincie meebetalen. Bestaande organisaties en particulieren die zich nu bezighouden met natuurbeheer zullen straks alleen nog gezamenlijk subsidie kunnen aanvragen.

 

‘Er zijn verschillende manieren om dat te doen’, zegt Ekkelenkamp. ‘De één werkt met een streekfonds en een streekrekening. Anderen gaan uit van de kracht van bewoners, bedrijven en bezoekers. Duidelijk is wel dat er minder overheidssubsidies komen en dat de verantwoordelijkheden veel meer in het gebied komen te liggen. Daar kunnen ze het beste kansen creëren en benutten, koesteren wat ze hebben en waar dat mogelijk is nog wat doorontwikkelen.’

 

Voor Ekkelenkamp had Douwe Hoogland van het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Walden de beste boodschap: ‘Daar verzorgen de agrarische ondernemer en het boerenbedrijf het onderhoud. Een erkenning voor de cruciale rol die zij spelen bij het beheer van onze landschappen. We moeten zorgen dat de boeren niet nog  meer beperkingen krijgen opgelegd.’

 

BEVORDER SAMENWERKING BEDRIJFSLEVEN MET SPORT EN KUNST

Door Hendrik Jan Gorter op 14 okt 2013

Afgelopen weekend vond in Boekelo weer de Military plaats, één van de belangrijkste sportieve evenementen van ons land. Een aantal VVD-Statenleden, waaronder Hendrik Jan Gorter, Herman Pieper en Henk Veltkamp, bezochten het spektakel. Gorter mengde zich voor het weekend in een aantal discussies over de samenwerking van sport en cultuur met het Overijsselse bedrijfsleven.

 

De donderdag voor het Military-weekend was Gorter bij de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van Sportservice Overijssel, waar werd gesproken over multifunctionele accommodaties. Een kostendekkende exploitatie blijkt in veel gevallen een lastige opgave, ook bij het nieuwe onderkomen van het Ravijn in Nijverdal, waar de bijeenkomst plaats vond. In zijn afsluitende lezing wees Rob Oudkerk op de grote toename van jongeren met overgewicht. Hij deed een beroep op gemeenten en provincies om zich aan te sluiten bij de Stichting JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Gorter pleit ervoor dat ook de provincie Overijssel zich aansluit bij dit initiatief.

 

De vrijdag voor de Military organiseerde het Nederlands Symfonie Orkest een debat over hoe de culturele sector nieuwe verdienmodellen kan ontwikkelen. Daarvoor zal nog intensievere samenwerking met het bedrijfsleven moeten worden gezocht: ‘Persoonlijk heb ik vanuit de zaal ingebracht dat cultuur en sport toegevoegde waarde moeten leveren aan het bedrijfsleven. De culturele sector moet daarbij actief de boer op gaan en samen met het bedrijfsleven concepten bedenken. Aan creativiteit zou het de culturele sector daarbij niet mogen ontbreken. De culturele en de sportieve sector zouden met name toegevoegde waarde kunnen leveren door het toevoegen van emotie, en daardoor meer betrokkenheid met het bedrijf of de door het bedrijf geleverde producten.’

 

Zaterdag was Gorter op de Military bij de cross country: ‘Heerlijk gewandeld door het mooie Twentse landschap en tegelijkertijd genoten van topsport, in combinatie met de Twentse gastvrijheid in de verschillende hospitality-tenten. Het weer was op de zaterdag geweldig, droog en zo nu en dan een doorbrekende najaarszon.’

 

OPEN BLIJVEN VELDZICHT GOEDE ZAAK

Door drs. Pieter Schipper op 13 okt 2013

Bezoek aan Veldzicht, rechts Pieter SchipperDe regering heeft besloten de aangekondigde sluiting van het Forensisch Psychiatrisch Centrum Veldzicht in Balkbrug terug te draaien. Een goede zaak, vindt VVD-Statenlid Pieter Schipper.

 

Schipper bezocht eerder dit jaar samen met een grote VVD-delegatie Veldzicht. ‘We waren toen al onder de indruk van de kwaliteit van het werk dat daar wordt gedaan. Ook de gevolgen voor de werkgelegenheid in en rond Balkbrug, die toch al onder druk staat, maakten wat ons betreft sluiting ongewenst. Ik ben dan ook blij, dat de regering nu op haar schreden terugkeert. Dat is goed voor de veiligheid, door de uitstekende behandeling die Veldzicht levert; goed voor de werkgelegenheid en voor de regionale economie; en daarmee ook goed voor de leefbaarheid in het gebied.’

 

Veldzicht kan open blijven, doordat het kabinet Rutte-II vijftig miljoen euro heeft gereserveerd voor regionale werkgelegenheid. ‘Sluiting zou vijfhonderd mensen hun baan hebben gekost,’ zegt Schipper. ‘Dat zou het directe gevolg zijn geweest. De indirecte gevolgen voor de gemeenschap in Balkbrug en wijde omtrek zouden nog ernstiger zijn.’

 

Eerder al werd duidelijk dat de voorgenomen sluiting van penitentiaire inrichting de Karelskamp in Almelo niet doorgaat. ‘Het is goed te merken dat Den Haag oog heeft voor de belangen van Overijssel,’ zegt Schipper, ‘ook al moeten we soms heel erg hard ons best doen om ze daar op te wijzen. Dat doen wij uiteraard met alle liefde. Voor de VVD blijft werkgelegenheid een kernpunt.’

 

NIEUWE PARKEERPLAATSEN BIJ A1, MAAR UITDAGING BLIJFT

Door Monique van Haaf op 2 okt 2013

Bij de grens aan de A1 komen volgend jaar definitief vijftig nieuwe parkeerplaatsen. Daarmee zijn alle problemen met parkeren langs de belangrijke verbinding tussen oost en west nog niet opgelost. VVD-woordvoerder Monique van Haaf kijkt daarvoor ook over de grens.

 

Lex Schukking, Malik Azmani, Monique van HaafHet vrachtverkeer op de A1 neemt nog steeds toe. Op zich is dat goed nieuws, de weg functioneert als aanjager van de oostelijke economie en werkgelegenheid. Wil hij die functie blijven vervullen, dan zal onder meer een oplossing moeten worden gevonden voor de toenemende parkeerbehoefte aan de grens. Vooral in weekenden en op Duitse feestdagen, als de Autobahn taboe is voor vrachtverkeer, is de parkeerdruk een groeiend probleem.

 

De VVD is blij dat het Rijk zijn belofte gestand doet en in 2014 rond Oldenzaal vijftig nieuwe parkeerplaatsen realiseert, zegt Van Haaf: ‘Daar hebben we als provinciale VVD samen met de VVD in Oldenzaal, onder aanvoering van fractievoorzitter Lex Schukking, en ons Kamerlid Malik Azmani hard aan getrokken. Bij Veelsveld komen vijftien plaatsen en bij de Poppe nog eens dertig. Die laatste zorgen er wel voor dat er in dit Natura 2000-gebied geen plaats meer is. We zullen daarom creatief moeten zijn.’

 

Van Haaf heeft daarvoor al een concreet voorstel: ‘Laten de minister en Rijkswaterstaat met de Duitse bestuurders in het grensgebied in gesprek gaan, in het belang van veilig verkeersituaties en veilige verzorgingsplaatsen. We denken dat hier zaken kunnen worden gedaan. Bij Gildehaus bijvoorbeeld ligt een industrieterrein met tweeduizend werknemers, zonder enige verzorging op horecagebied. Wanneer dit in combinatie met een Autohof opgepakt zou worden sla je twee vliegen in een klap. Rijkswaterstaat betaalt net zoals in Nederland een jaarlijkse vergoeding van rond de drieduizend euro voor de parkeerplaatsen. Die zijn ook op zon- en Duitse feestdagen vanaf de grens bereikbaar, aangezien er een standaard vrijstelling bestaat voor bestemmingsverkeer van vijftien kilometer. Op deze wijze ontlast je de A1 op Nederlands grondgebied. Ik zou mij voor kunnen stellen dat de exploitant van de parkeerplaats de Poppe in de gelegenheid wordt gesteld om die exploitatie te verzorgen. Daardoor krijgt Rijkswaterstaat op de parkeerplaats de Poppe meer ruimte.’

 

Volgens Van Haaf is daarbij enige haast geboden: ‘Wanneer we wachten tot de economie aantrekt is het te laat. Ter verduidelijking: een procent economische groei is vijf procent meer transport. Naast de veiligheid en fysieke noodzaak maakt ook het sociale aspect, zeker waar het de zogenaamde  Oostblok-chauffeurs aangaat, snelle maatregelen te nemen noodzakelijk.’

 

BOUWSTOP STALLEN CONTRAPRODUCTIEF EN SLECHT VOOR OVERIJSSELSE WERKGELEGENHEID

op 1 okt 2013

Een bouwstop voor stallen is niet alleen slecht voor de Overijsselse economie en werkgelegenheid, ook komen doelen op het gebied van duurzaamheid, milieu, veiligheid en dierenwelzijn in gevaar. Dat bleek tijdens een bezoek van VVD-Statenleden Jeannette Rikkink en Monique van Haaf aan bouwbedrijf Westerhof in Vriezenveen. Zij pleiten voor een eenvoudige sloopregeling en een soepel vergunningentraject.

 

Bouwbedrijf Westerhof werkt voor zeventig procent in opdracht van agrarische ondernemers. Een deel daarvan bestaat uit het bouwen van moderne stallen, die voldoen aan alle eisen die tegenwoordig aan de agrarische sector worden gesteld. Vergeleken met de oude stallen wordt de uitstoot van schadelijke stoffen radicaal teruggebracht, de brandveiligheid drastisch verhoogd, de volksgezondheid beschermd en het dierenwelzijn verbeterd. Dieren hebben in de nieuwe stallen meer ruimte en daglicht. Bovendien wordt rekening gehouden met hun specifieke voorkeuren. Zo krijgen varkensstallen vloerverwarming en een hellend vlak, omdat varkens daar van houden. Door de hoge eisen met betrekking tot brandveiligheid is het gevaar van brand aanzienlijk teruggebracht. De gebruikte materialen roken en druipen niet, en zijn zelf niet brandbaar.

 

De bouw van nieuwe stallen betekent niet dat er ook meer dieren komen. Het aantal dierenrechten blijft gelijk, agrarische ondernemers die willen uitbreiden kopen dierenrechten van stoppende collega’s. Daardoor verdwijnen op den duur de oude stallen. Bij de bouw van de nieuwe stallen wordt de Maatlat Duurzame Veehouderij aangehouden. Daarin staan regels voor zaken als hoeveelheid daglicht, hokafwerking, roosters, vloeren en speeltjes in de hokken. De eisen zijn allemaal ten voordeel van het welzijn van mens en dier.

 

Een bouwstop zou de noodzakelijke verbetering en verduurzaming van de veehouderij in gevaar kunnen brengen, maar dupeert ook ondernemers in de bouw, architecten, adviseurs, installatiebedrijven, montagebedrijven, stalinrichters en leveranciers van duurzaamheidsproducten. Al met al een aanslag op de Overijsselse economie en werkgelegenheid.

 

De VVD verzet zich dan ook tegen een bouwstop. De liberalen pleiten juist voor een eenvoudige sloopregeling en een vlot vergunningentraject, zodat de vervanging van oude stallen door nieuwe zo soepel mogelijk kan verlopen.

 

BALANCEREN IN DE NATUUR

Door Henk Veltkamp op 27 sep 2013

Henk Veltkamp (links) voor huifkarHenk Veltkamp is op bezoek geweest bij Landschap Overijssel en Staatsbosbeheer, twee belangrijke spelers op het gebied van natuurbeheer. ‘Daar werken we met z’n allen hard aan, er zijn veel nieuwe ontwikkelingen en ik was benieuwd hoe zij daar mee omgaan’, zegt het VVD Statenlid.

 

‘Samen gaan we ons best doen om internationale natuurdoelen te halen. Naast een goede inrichting is beheer een speerpunt. De komende jaren hebben we daar maar liefst 334 miljoen euro voor over. Een deel is rijksbijdrage, de rest komt uit Overijsselse middelen.’

 

De VVD onderschrijft van harte het belang van natuur, maar Veltkamp plaatst daar wel een kritische kanttekening bij: ‘Ondanks bezuinigingen overal gaan we voor de natuur , maar tevens voor economische ontwikkelingen. Dat is wel balanceren op de evenwichtsbalk. Het moet anders dan in het verleden. De VVD ziet dit niet als een bedreiging maar als een kans. Een kans om onder andere door samenwerking en creativiteit onze doelen te bereiken. Het is goed dat ik met eigen ogen heb kunnen zien welke bijdrage Landschap Overijssel en Staatsbosbeheer daaraan kunnen leveren. De gesprekken die ik met ze voerde sterkten me in het vertrouwen dat we er samen wel uit zullen komen.’

 

BOUWSTOP STALLEN BETEKENT KLAP VOOR OVERIJSSELSE ECONOMIE EN WERKGELEGENHEID

Door Jeannette Rikkink op 25 sep 2013

De bouwstop die de Partij van de Arbeid wil instellen voor boerenbedrijven is niet alleen slecht voor de agrarische sector, maar treft ook andere bedrijven hard. Dat stelt VVD-woordvoerder Jeannette Rikkink in een reactie: ‘Veel bouwbedrijven in Overijssel hebben het zwaar. Door de crisis loopt het aantal opdrachten uit de particuliere sector terug. Bedrijven investeren niet meer in nieuwbouw. Bouwen voor boeren is vaak hun redding. Haal je dat weg, dan help je de bouw verder het dal in.’

 

De provincie Noord-Brabant heeft een bouwverbod voor stallen afgekondigd. De PvdA wil dat nu ook aan Overijssel opleggen. ‘Strenge regels’ zouden de bouw van nieuwe stallen tegen moeten houden. Het voorstel leidt tot veel onrust onder Overijsselse boeren, die het zeker gezien de economische crisis goed doen. Maar ook bouwbedrijven zullen ernstig te lijden krijgen als de PvdA zijn zin krijgt. En zij niet alleen: de economische impuls die uitgaat van een nieuwe stal is ook goed voor installatiebedrijven, stalinrichters, architecten en bijvoorbeeld toeleveranciers van voer en transportbedrijven: ‘Dat levert flink wat werkgelegenheid op. Vreemd dat juist de PvdA die in gevaar wil brengen. Ik begrijp daar helemaal niets van.’

 

‘Als VVD zijn wij principieel van mening dat we als overheid ondernemers moeten faciliteren’, zegt Rikkink. ‘Het is onze taak ervoor te zorgen dat ze zoveel mogelijk ruimte krijgen voor ondernemen. Boeren zuchten nu al onder een oerwoud van strenge regels en trage bureaucratie. Ze investeren nog steeds, dat juicht de VVD toe.’

 

‘VOETGANGERSPASSAGE STATION ZWOLLE VIERENTWINTIG UUR PER DAG OPEN’

Door Rita Ekkelenkamp op 25 sep 2013

Als het aan Provinciale Staten ligt gaat de voetgangerspassage in het vernieuwde station van Zwolle vierentwintig uur per dag en zeven dagen in de week open. Een daartoe strekkend amendement van VVD-Statenlid Rita Ekkelenkamp kreeg brede steun.

 

Ekkelenkamp en haar fractie zijn enthousiast over de renovatie van het Zwolse station en omgeving: ‘Het wordt een belangrijk OV-knooppunt, het tweede na Utrecht, met prima ontwikkelmogelijkheden voor de plaatselijke en regionale economie en de bijbehorende werkgelegenheid. Als Staten stellen wij de kaders, de gemeente Zwolle gaat over de uitvoering.’

 

Voor de VVD is wel van belang dat een voetgangersverbinding tussen de noord- en zuidkant van het nieuwe station optimaal kan worden gebruikt: ‘De Staten hebben een door ons ingediend amendement aangenomen, waarin wordt uitgesproken dat die verbinding vierentwintig uur per dag en zeven dagen in de week zonder toegangseisen gebruikt kan worden.’

 

GEEN GROTE WINDMOLENS MEER IN OVERIJSSEL

Door drs. Pieter Schipper op 19 sep 2013

De VVD heeft zich met succes verzet tegen de komst van nog meer grote windmolens in Overijssel. Een amendement, ingediend door woordvoerder Pieter Schipper, kreeg de steun van een meerderheid in Provinciale Staten.

Het Rijk verplicht Overijssel om extra windstroom te leveren. ‘Het liefste’, zegt Schipper, ‘hadden we daar gewoon nee tegen gezegd. Nu dat niet mogelijk is, kiezen we voor een andere oplossing. De extra inspanning leveren we alleen, als dat innovatief gebeurt. Dat wil zeggen: geen ouderwetse grote molens erbij.’

 

Schippers bezwaren tegen de traditionele windmolens zijn veelomvattend: ‘Ze zorgen voor geluidsoverlast en trillingen, ze tasten het landschap en de natuur aan, vogels en vleermuizen vliegen zich er in dood, ze kosten veel te veel geld, ze leveren te weinig op en de gesubsidieerde stroom die ze leveren verstoort de energiemarkt, die het toch al zwaar heeft.’

 

Volgens Schipper zou daarom nu gekeken moeten worden naar modernere alternatieven: ‘We hebben onze propellervliegtuigen ingeruild voor straalvliegtuigen, dat zou met windstroom ook moeten gebeuren. Overal ter wereld worden nieuwe technieken ontwikkeld die de bezwaren wegnemen. Dat is ook goed voor het draagvlak onder de omwonenden.’

 

PROVINCIALE STATEN KIEZEN VOOR INVESTEREN IN VERBETERING A1

Door Monique van Haaf op 19 sep 2013

Nadat zich eerder al een meerderheid leek af te tekenen voor het op korte termijn verbeteren van de snelweg A1, hebben Provinciale Staten ingestemd met een financiële bijdrage door Overijssel. Hierdoor kan in 2017 de schop al in de grond.

 

Dit tot grote vreugde van de VVD, die zich al vele jaren inzet voor het aanpakken van knelpunten op de A1. ‘Op korte termijn beginnen betekent meteen al een impuls voor de Overijsselse economie’, zegt VVD-Statenlid Monique van Haaf.

 

In haar bijdrage vatte ze de ontstaansgeschiedenis van de A1 samen. De eerste plannen stammen uit 1813; de weg kreeg toen al het nummer 1: ‘Dat geeft al aan hoe belangrijk deze verbinding is. Toch duurde het tot 1992 voordat de weg er in zijn geheel lag, tot aan de Duitse grens.’

 

Iedereen in Nederland, dus ook in Overijssel, moet zich vrij kunnen bewegen op de manier waarop hij of zij dat zelf wil, vindt Van Haaf: ‘Over de weg, het water, het spoor en door de lucht. Eigen vervoer, openbaar vervoer, het is de vrije keuze van ieder individu.

Een goede infrastructuur voor mobiliteit is daarbij van groot maatschappelijk en economisch belang, voor alle vormen van vervoer.’

 

Voor de VVD is het hoofdstuk A1 nog niet afgesloten: ‘Er liggen nog voldoende knelpunten die om een oplossing vragen. Neem het parkeren langs de snelweg en het gedeelte tussen Azelo en de grens. Wij ons ook hiervoor met al onze geledingen, als Statenfractie, met onze gedeputeerden, raadsleden, wethouders, Kamerleden en onze minister vol voor zullen blijven inzetten.’

 

AAGSE AANDACHT VOOR ONTWIKKELINGEN IN DE AGRARISCHE SECTOR

Door Henk Veltkamp op 17 sep 2013

Henk Veltkamp (links) spreekt  met Mark RutteOp vrijdag dertien september bezocht VVD-leider en minister-president Mark Rutte Zwolle. Voor Statenlid Henk Veltkamp was dat een mooie gelegenheid om even bij te praten met de premier.

 

‘Een gesprek met Mark Rutte is altijd een genoegen. Mark is heel gewoon en zeer toegankelijk, gewoon een supervent! Ik had twee boodschappen uit Overijssel voor hem; één van hoop en één van zorg.’

 

‘Hoopvol zijn de ontwikkelingen op het gebied van genetische modificatie in de land- en tuinbouw. De Nederlandse agrosector heeft een sterke positie. Met genetische modificatie kunnen we die nog verder versterken, dankzij positieve effecten op productie, minder ziekten en plagen, en een vermindering van de hoeveelheid gewasbeschermingsmiddelen, wat ook nog eens goed is voor het milieu.’

 

‘Zorgen maak ik me over het voornemen om de Europese landbouwtoeslagen snel naar beneden te brengen en meer in te zetten op innovatie. Op zich is daar iets voor te zeggen, subsidie is immers niet des ondernemers, maar we moeten oppassen voor ongelukken. Melkveehouders zijn erop ingesteld, het is beter om te kiezen voor een geleidelijk proces en een zachte landing. Bovendien mogen we dan verwachten dat de primaire randvoorwaarden in de hele EU gelijk zijn in de landbouw, teneinde valse concurrentie uit te bannen. Lagere toeslagen zouden gelijk op moeten gaan met een level playing field.’

 

OVERIJSSELSE VVD OP PRINSJESDAG IN DEN HAAG

op 17 sep 2013

 

Het is vandaag Prinsjesdag, en ook de Overijsselse VVD is vertegenwoordigd in Den Haag. Statenlid Monique van Haaf is deze bijzondere dag te gast bij de NOS.

 

Het thema van de troonrede, de eerste die de nieuwe koning uitspreekt, vat ze in een zin samen: wie kan, moet eigen verantwoordelijkheid oppakken.

 

IN GESPREK MET DE OVERIJSSELSE JEUGD

op 16 sep 2013

De JOVD was ook presentWie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Daarom gaan de leden van Provinciale Staten regelmatig in gesprek met jongeren uit de provincie.

 

Vorige week bevolkten tweehonderd van hen het Provinciehuis. Het was een zeer gemeleerd gezelschap. De leeftijden varieerden van dertien tot negentien jaar, van het tweede jaar Vmbo tot en met het vierde van de Havo.

 

Het onderwerp was democratie. Statenleden, maar ook vertegenwoordigers van jongerenorganisaties als de JOVD vertelden over hun werk. Daarna werd in groepen aan de hand van stellingen gediscussieerd. De Statenleden gingen daarbij in op het vooroordeel dat de politiek bestaat uit mannen in grijze pakken die moeilijke woorden gebruiken, en naar wie niemand luistert.

 

Aan het begin van de middag had iedereen aangegeven hoe hij over de stellingen dacht. Na een middag praten en luisteren naar elkaar, bleek dat een aanzienlijk aantal van de deelnemers zijn oordeel in positieve zin had bijgesteld.

 

RUIMTE VOOR DE VECHT KRIJGT STEEDS MEER VORM

op 16 sep 2013

De provincie is deelnemer in het project Ruimte voor de Vecht, dat de rivier weer een natuurlijke bedding moet geven. Tegelijkertijd is er aandacht voor onderwerpen als toerisme en economie. VVD-Statenleden Arnita van der Weerd en Rita Ekkelenkamp waren een hele dag in het gebied en constateerden dat de plannen op schema liggen.

 

‘Het mooie van dit project’, zegt Van der Weerd, ‘is dat het net als de Vecht grensoverschrijdend is. Als VVD pleiten we al wat langer voor het aanhalen van de banden met onze Duitse buren. Dat krijgt hier concreet gestalte.’ De dag kreeg een nog grotere internationale dimensie door de aanwezigheid van enkele Afrikaanse gasten.

 

 

 

Een groot aantal onderdelen van het project is al gerealiseerd. Daaronder een nieuwe brug over de Vecht met speciale aanpassingen, het laten aansluiten van Duitse en Nederlandse wandel- en fietsroutes, een fiets- en voetveer over de Vecht, en het ontwikkelen en promoten van regionale producten. Meer dan de helft van de bewoners, bijna zestig procent, van het Vechtdal noemt zich inmiddels Vechtdaller. Twee jaar geleden was dat nog slechts vijfenveertig procent.

 

Beheersing van het waterpeil en daarmee de veiligheid rond de Vecht is een cruciaal onderdeel van het project. Een accurate weersvoorspelling is daarvoor van groot belang: ‘Afgelopen donderdag werd een nieuw systeem in gebruik genomen, waardoor een redelijke voorspelling drie tot vijf dagen in het vooruit kan worden gemaakt.’

 

VVD-Statenlid Arnita van der Weerd voor de streekproductenwinkelGemeenten aan de Vecht maken steeds meer gebruik van hun ligging aan het water: ‘Daardoor kunnen de bewoners en de toeristen genieten van de Vecht. In Dalfsen is al een haven aangelegd. Later komt er een mogelijkheid om toneel te spelen bij en in het water. Bij de molen is een winkeltje met streekproducten. Dat is nog maar het begin, het project loopt nog door tot in 2050. Het is mooi dat we daar als provincie een bijdrage aan mogen leveren.’

 

SPOORZONE IN ZWOLLE OP DE SCHOP

op 13 sep 2013

Met witte sjaal Rita EkkelenkampIn Zwolle wordt hard gewerkt aan de Spoorzone, het gebied dat het vernieuwde station verbindt met de stad. De provincie Overijssel draagt daar financieel aan bij. VVD-Statenleden Rita Ekkelenkamp en Arnita van der Weerd gingen een kijkje nemen bij de werkzaamheden.

 

Ze brachten onder meer een bezoek aan een tunnel in aanbouw. ‘Je hoeft alleen maar even naar de betonmatten te kijken om je een voorstelling te maken van het gewicht dat er straks overheen gaat’, zegt Ekkelenkamp. ‘We konden helaas niet de hele tunnel in, want er was wat vervuilde grond aangetroffen. Dit gaf ook een kleine vertraging in de werkzaamheden.’

 

Ter plekke kregen beide liberale Statenleden uitleg over de manier waarop de OV-knoop wordt gerealiseerd, waar trein en bus elkaar ontmoeten.

 

‘Het belangrijkste voor de VVD’, zegt Van der Weerd, ‘is dat de OV-knoop er goed en snel komt. De gemeente Zwolle heeft hier een zeer verantwoordelijke rol in, die ze uitstekend hebben opgepakt.’Met witte sjaal Rita Ekkelenkamp

 

Het grootste discussiepunt is een openbare verbinding voor voetgangers, die hun fiets eventueel aan de hand mee kunnen nemen, tussen de noord- en zuidzijde van het station. Er ligt nu een voorstel voor een brug, dan wel een tunnel, die minimaal twintig van de vierentwintig uur per dag toegankelijk is. De VVD vindt dat een verbinding altijd open zou moeten zijn, en heeft hierover een amendement aangekondigd.

 

GESLAAGDE OPENING NIEUW STATENJAAR

op 9 sep 2013

VVD-fractievoorzitter Herman PieperStatenfractie en Overijsselse liberalen kwamen afgelopen zaterdag bij elkaar, om op feestelijke wijze de opening van het nieuwe Statenjaar te vieren. Dat leverde een aantal boeiende discussies en vergezichten op.

 

In zijn welkomstwoord blikte fractievoorzitter Herman Pieper vooruit op het komende Statenjaar. Volgens Pieper heeft de VVD in Overijssel veel bereikt, waaronder het voortvarend aanpakken van de infrastructuur.

 

Het Overijsselse Tweede Kamerlid Han ten Broeke sloot zich daar volmondig bij aan. Hij ging verder in op de situatie in Den Haag, en de kansen en mogelijkheden die er voor de VVD liggen om als grootste partij van het land zaken voor elkaar te krijgen.

 

 

ALLEEN MEER WINDENERGIE ALS AAN ALLE VOORWAARDEN IS VOLDAAN

Door drs. Pieter Schipper op 8 sep 2013

In de coalitie is afgesproken dat in Overijssel voldoende windmolens komen om 80 megawatt aan elektriciteit op te wekken. Het Rijk heeft daar een extra verplichting bovenop gelegd, wat voor de provincie neerkomt op nog eens 5,5 megawatt. Als het aan VVD-Statenlid drs. Pieter Schipper ligt komt die er alleen als aan alle voorwaarden is voldaan: ‘Anders stemmen wij tegen.’

 

Schipper en zijn fractie zijn van meet af aan kritisch op windenergie: ‘De CO2-reductie die het oplevert is onmeetbaar tot nul, windenergie zal nooit zonder subsidies kunnen en er zijn veel hinderlijke effecten.’ Wat de liberale woordvoerder betreft kunnen nieuwe windmolens er alleen komen als die laatste tot een minimum worden beperkt: ‘We praten dan over lawaai, trillingen, slagschaduw, horizonvervuiling, vogelsterfte en ga zo maar door.’

 

Volgens Schipper is uitbreiding van het vermogen ook nog eens zinloos: ‘We verhogen alleen nog maar het al bestaande capaciteitsoverschot. En dat tegen enorme kosten voor de burger en voor de sector, die daardoor ook nog wordt ontwricht.’

 

Het liefste zou Schipper de uitbreiding helemaal willen schrappen, maar als daar geen meerderheid voor is pleit hij voor de inzet van innovatieve technologieën: ‘We hebben onze propellervliegtuigen allang vervangen door straalvliegtuigen, het wordt tijd dat we ook bij de winning van windenergie een stap vooruit zetten.’

 

VVD IN PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL VOOR VERBREDING A1

Door Monique van Haaf op 4 sep 2013

Een formidabele doorbraak. Zo noemt VVD-Statenlid Monique van Haaf het plan om provinciegeld in te zetten voor de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo versneld te verbreden: ‘De drukte op deze vitale verbinding neemt alleen maar toe, het is de hoogste tijd voor maatregelen.’

 

Het leek erop, dat in deze moeilijke economische tijden het aanpakken van de knelpunten in de A1 ook op de lange baan geschoven zouden worden. Dankzij inspanningen van lokale afdelingen, VVD-Kamerleden en Gedeputeerden, de minister en de VVD-fractie in Provinciale Staten in Overijssel kunnen de werkzaamheden nu naar voren worden gehaald: ‘We hebben als provincie een echte voortrekkersrol vervuld. Niet gewacht op wat het Rijk voor ons in petto heeft, maar zelf het initiatief genomen.’

 

‘Gelderland en Overijssel lenen het Rijk bijna veertig miljoen’, zegt Van Haaf. ‘Daarmee is de begroting rond en kan de schop al in 2017 de grond in. Provinciale Staten moeten nog wel instemmen, maar ik verwacht dat ook mijn collega’s in andere partijen inzien hoe enorm belangrijk de weg is voor de Overijsselse economie, zoals verladersorganisatie EVO en Transport en Logistiek Nederland (TLN) al hebben laten weten.’ Naast het Rijk en de beide provincies levert ook de Regio Twente een bijdrage.

 

VVD IN PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL VOOR PROEFBORINGEN NAAR SCHALIEGAS: ‘ONDERZOEK ALLES, BEHOUD HET GOEDE’

Door drs. Pieter Schipper op 1 sep 2013

In navolging van de Limburgse VVD juicht ook de fractie van de VVD in Provinciale Staten van Overijssel proefboringen naar schaliegas toe. ‘Alleen zo kunnen we ontdekken wat de mogelijkheden zijn’, zegt energiewoordvoerder Pieter Schipper. ‘Uit recent onderzoek is bovendien gebleken dat proefboringen veilig kunnen worden uitgevoerd.’

 

Overijssel heeft volgens Schipper vaker geprofiteerd van de winning van delfstoffen: ‘Zonder het zout in onze bodem hadden we Akzo hier niet gehad, sinds decennia een aanjager van de provinciale economie. Ook werd binnen de provinciegrenzen aardgas gewonnen, die traditie willen we graag weer oppakken.’

 

Voordat het zover is moet eerst duidelijk worden wat de mogelijkheden zijn, en daarvoor zijn proefboringen nodig. Bij de beoogde locaties in Noord-Brabant en de Noordoostpolder roeren tegenstanders zich. ‘Onbegrijpelijk’, vindt Schipper dat. ‘Ik kan me voorstellen dat je ergens zorgen over hebt of tegen bent, maar dan zul je toch eerst voldoende gegevens moeten verzamelen voordat je tot een oordeel komt. Blijkt vervolgens dat er te weinig schaliegas in de grond zit of dat de risico’s van winning te groot zijn, dan kunnen we alsnog een standpunt innemen over exploitatie. Daarvoor is het nu nog veel te vroeg.’

 

Het Overijsselse VVD Statenlid waarschuwt voor koudwatervrees: ‘Als alles goed gaat boren we hier een enorme bron van welvaart aan, die de economie uit het slop kan trekken en voor veel werkgelegenheid zorgt, in Overijssel en de rest van het land. Dat is juist nu enorm belangrijk. Ook is schaliegas veel milieuvriendelijker dan de steenkolen die we nu in onze centrales verstoken.’

 

VEEL BELANGSTELLING VOOR EXCURSIE VVD

Door Henk Veltkamp op 18 jul 2013

 

De VVD-Statenfractie was goed vertegenwoordigd, met van links naar rechts Rita Ekkelenkamp, Monique van Haaf, Henk Veltkamp, Herman Pieper en Jeannette RikkinkDe door VVD-Statenlid Henk Veltkamp in samenwerking met de VVD-afdeling Hof van Twente georganiseerde excursie naar landgoed ’t Rozendael en het Provinciehuis was een doorslaand succes.

 

Baron van Ittersum mocht circa dertig belangstellen ontvangen op zijn landgoed in Heino, waar ze kennismaakten met de boeiende geschiedenis van ‘t Rozendael. Na een lunch in het Provinciehuis in Zwolle volgde een rondleiding en een discussie met VVD-gedeputeerde Ineke Bakker. In een levendig gesprek kwamen diverse onderwerpen waar de Provincie over gaat aan de orde. ‘Mooi om mee te mogen maken dat er zoveel belangstelling is voor de Overijsselse geschiedenis en de provinciale politiek’, zegt een tevreden Veltkamp. ‘Zeker voor herhaling vatbaar.’

 

BALKBRUG KRIJGT DANKZIJ VVD ONGELIJKVLOERSE KRUISING BIJ OMMERWEG

Door Monique van Haaf op 17 jul 2013

Herman Hutten (voorzitter VVD afdeling Hardenberg), Monique van Haaf en Herman Pieper Veiligheid en leefbaarheid zijn voor de VVD twee harde randvoorwaarden bij de verbetering van het Overijsselse wegennet. Fractievoorzitter in Provinciale Staten Herman Pieper zorgde er dan ook voor dat toen plannen voor de aanpak van de N377 voorlagen, werd voorzien in een onderdoorgang bij Balkbrug. Dinsdag werd die daar gepresenteerd.

 

‘We zijn voor het verbeteren van de bereikbaarheid in de provincie’, zegt mobiliteitswoordvoerder in de VVD-Statenfractie Monique van Haaf, ‘en kijken daarbij altijd naar de belangen van weggebruikers en omwonenden. De plannen voor de onderdoorgang bij Balkbrug zijn daar een mooi voorbeeld van. Ze kwamen tot stand na uitgebreid overleg met belanghebbenden, waarbij we goed hebben geluisterd. Natuurlijk is niet altijd alles mogelijk was wenselijk is, maar we kunnen tevreden zijn over het behaalde resultaat.’ Bij de presentatie konden de plannen dan ook op veel bijval rekenen.

 

VRAGEN AAN GEDEPUTEERDE STATEN OVER ONRUST BRUGGEN TWENTEKANAAL

op 14 jul 2013

Voor vijftien brugggen over het Twentekanaal heeft het Rijk een lastbeperking opgelegd. Daardoor kan veel zwaar verkeer ze binnenkort niet meer gebruiken. Dat leidt tot onhoudbare situaties en schade aan de economie. Tijd voor de provincie Overijssel om in actie te komen.

 

Al jaren is er onrust over beperkingen in het gebruik van de bruggen. Die zijn niet alleen belangrijk voor de agrarische bedrijvigheid aan beide zijden van het kanaal; ook voor andere ondernemingen zijn ze van levensbelang. Door de beperkingen die de rijksoverheid heeft opgelegd, zal veel zwaar verkeer voortaan lange omwegen moeten maken. Slecht voor de economie en slecht voor het milieu.

 

Gedeputeerde Staten willen dat het Rijk op middellange termijn investeert in de versterking van de bruggen, maar op zeer korte termijn dreigen al grote problemen. De fracties van VVD en CDA willen dat Gedeputeerde Staten na gaat denken over een noodscenario. Ook moet worden onderzocht waar precies de problemen zitten en wat de concrete gevolgen zijn.

 

‘De beslissing is gebaseerd op een onderzoek van Rijkswaterstaat’, zegt VVD-Statenlid Monique van Haaf. ‘We willen dat er nieuw onderzoek wordt gedaan, zodat er wellicht wat meer ruimte kan komen. Voor de langere termijn moet er een duurzame oplossing komen, zeker als het kanaal wordt verdiept en verbreed, om het bevaarbaar te maken voor grotere schepen. Veiligheid staat voor de VVD voorop, maar als maatregelen worden genomen die de bedrijvigheid schaden willen we zeker weten dat die ook echt nodig zijn.’

 

VVD: ZORGEN OVER MAZELEN IN OVERIJSSEL

op 12 jul 2013

Volgens het RIVM heeft de mazelenepidemie waarschijnlijk ook Overijssel bereikt. De fractie van de VVD in Provinciale Staten wil van het provinciebestuur weten welke maatregelen worden genomen om de epidemie in te dammen.

 

Het RIVM roept ouders in gemeenten waar de vaccinatiegraad tegen mazelen beneden de 90% ligt op om hun kinderen te laten vaccineren. Volgens het RIVM gaat het daarbij in Overijssel om de gemeenten Staphorst, Rijssen-Holten en Zwartewaterland. Naar verwachting zal de epidemie zich verder uitbreiden. Het RIVM verwacht de grootste piek over enkele maanden.

 

De VVD wil van Gedeputeerde Staten weten welke inspanningen de provincie Overijssel pleegt om de epidemie zoveel mogelijk in te dammen.

 

GROTE VVD-DELEGATIE BIJ CSI TWENTE IN GEESTEREN

op 10 jul 2013

 

Willemien Woestenenk, Henk Veltkamp en Monique van HaafAfgelopen weekend vond onder ideale weersomstandigheden het CSI Twente in Geesteren plaats, één van de grootste Overijsselse sportevenementen.

 

De VVD was ruim vertegenwoordigd, met onder meer Kamercentralevoorzitter Gert-Jan Oplaat, voorzitter van de VVD-afdeling Hof van Twente Willemien Woestenenk, Kamerleden Malik Azmani en Erik Ziengs en de Statenleden Henk Veltkamp en Monique van Haaf.

 

STATENLEDEN DOEN TOUR DE TWENTE, KRITIEK OP OMGEVINGSVISIE

op 9 jul 2013

VVD-Statenleden Jeannette Rikkink en Henk Veltkamp hielden maandag 8 juli een Tour de Twente. Ze bezochten zes ondernemers in het landelijk gebied, die te maken krijgen met de gevolgen van de geactualiseerde omgevingsvisie. De VVD blijft positief, maar kritisch

 

Omdat de Omgevingsvisie, het bestemmingsplan voor geheel Overijssel, moest worden geactualiseerd kregen deze ondernemers al eerder bezoek van het liberale duo. De besluiten van Provinciale Staten kunnen namelijk ingrijpende gevolgen hebben voor hun bedrijven, met name bij de herijking en herbegrenzing van natuurgebieden.

 

‘We zijn opnieuw op bezoek gegaan om uit te leggen wat de Staten hebben besloten’, zegt Veltkamp. ‘Dat leek ons wel zo netjes na ons eerdere bezoek. We werden met open armen ontvangen. Niet omdat ze blij zijn met de nieuwe regels, maar omdat er werkelijk aandacht wordt gegeven aan hun situatie. We hebben goed uit kunnen leggen dat de gebieden nu zelf het initiatief krijgen om de begrenzingen vast te stellen, onder onafhankelijk voorzitterschap, en dat we streven naar gelijkwaardigheid van landbouw en natuur.’

 

In totaal is een budget van circa 335 miljoen beschikbaar voor zaken als natuurbeheer en -inrichting, de aankoop van bedrijven en grond, kavelruil en proceskosten: ‘Het is een enorm bedrag, bedoeld om internationale natuurdoelen te behalen en ook de bedrijfsontwikkeling weer op gang te brengen, inclusief de vergunningverlening. We hebben daar de tijd voor tot 2018, dan willen we alles klaar hebben.’

 

De VVD blijft kritisch op een aantal punten. De maatregelen om ammoniakdepositie tegen te gaan zijn gestoeld op niet meer dan aannames. Ook de onderbouwing van de natuurdoelen is discutabel: ‘Volgens een wetenschappelijk onderzoek kan 48% worden geschrapt. Zeker gezien de grote hoeveelheid geld die ermee is gemoeid lijkt het ons niet meer dan logisch dat we daar vraagtekens bij zetten. Helaas is er geen meerderheid in de Staten voor het schrappen van overbodige en nutteloze natuurdoelen, dus we zullen het hiermee moeten doen. De grote winst is dat de mensen om wie het gaat nu zelf aan het stuur zitten en hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Dat is een zeer liberaal uitgangspunt, daarom zullen wij ons steentje bijdragen aan het welslagen van deze operatie.’

 

VVD: OVERIJSSELS VOORSTEL REDUCTIE ANTIBIOTICA MIST ELKE GROND

Door Henk Veltkamp op 5 jul 2013

 

Antibioticaresistentie is een serieuze zaak. Over het verlagen van het antibioticagebruik in de veehouderij zijn landelijk en Europees goede afspraken gemaakt, met aantoonbaar resultaat. VVD-Statenlid Henk Veltkamp vindt het dan ook onbegrijpelijk dat nu ook de provincie zich ermee gaat bemoeien: ‘Overbodig, onnodig en niet meer dan symboolpolitiek.’

In Provinciale Staten werd woensdag door onder meer het CDA een motie aangenomen, waarin gevraagd werd om het verminderen van antibiotica voorrang te geven. ‘We zijn voor vermindering,’ zegt Veltkamp, ‘maar willen dat niet regelen op provinciaal niveau. Er zijn in Europa en landelijk afspraken over gemaakt, die goed werken. Dit jaar hebben we al ruim meer reductie behaald dan de 50% ten opzichte van 2009 die was afgesproken. Alles wordt bovendien goed in de gaten gehouden. We zien dan ook een significante daling van het aantal resistentiegevallen.’

 

Veltkamp noemt het ‘bizar’ om alleen in Overijssel nieuwe afspraken te maken: ‘Niet alleen zijn die overbodig, we kunnen ook niet net doen of we op een eiland leven. Veehouders in Overijssel hebben stallen elders, dierenartsen reizen over de provinciegrenzen, fabrikanten van antibiotica zitten in Frankrijk, België en Duitsland. Antibiotica is een Europese zaak, geen provinciale. Het is onbegrijpelijk dat andere partijen de motie aan een meerderheid hebben geholpen. Door hun steun laat het CDA zien dat ze een gebrekkig inzicht hebben in het functioneren van de agrarische sector.’

 

VVD SLAAGT IN STOPPEN AFWAARDERING N337

Door Monique van Haaf op 4 jul 2013

De fractie van de VVD verzet zich al enige tijd tegen een voorgenomen afwaardering van de N337, de weg over de IJsseldijk tussen Deventer en Zwolle. Met succes, afgelopen woensdag veegden Provinciale Staten het voornemen van tafel. De maximumsnelheid op de weg wordt daardoor niet verlaagd naar zestig kilometer per uur.

 

In 2009 besloten de Staten tot een evaluatie van de wegencategorisering in Overijssel. Daaruit bleek onder meer dat er onvoldoende rekening was gehouden met de ontsluiting en leefbaarheid van het platteland. Meer wegen zouden definitief gebiedsontsluitingsweg moeten blijven.

 

Het is duidelijk dat de N337 belangrijk is voor de ontsluiting van Olst en Wijhe, zegt VVD-Statenlid Monique van Haaf: ‘De weg maakt bovendien deel uit van het kernnet goederenvervoer. We vonden afwaardering meteen al een slecht idee en zijn dan ook tevreden nu die niet doorgaat.’

 

DOORGAAN MET INGEZET BELEID

Door Herman Pieper op 3 jul 2013

In zijn bijdrage aan het debat over de Perspectiefnota van de Provincie Overijssel toonde VVD-fractievoorzitter Herman Pieper zich woensdagochtend tevreden met de koers die het college van gedeputeerde staten vaart. Voor Pieper staat centraal dat waar mogelijk niet de overheid, maar de inwoners hun verantwoordelijkheid nemen.

 

Pieper haalde een passage in de nota aan, waarin wordt gesteld dat de overheid niet overal over gaat, niet ieder probleem kan oplossen en niet elk gevaar kan uitsluiten: ‘Voor de VVD is dit uitgangspunt voor alle beleid.’

 

Pieper maakte duidelijk dat Overijssel heldere keuzes moet maken: ‘We hebben door diverse maatregelen van het Rijk straks minder geld om te investeren. Dat is een gegeven. Onze opdracht is nu nog scherper te zijn op onze prioriteiten. Die liggen wat de VVD betreft vooral bij solide financiën; economie, werkgelegenheid en ruimte voor ondernemen; en mobiliteit. We zullen als provincie op een slimme manier met de beschikbare middelen om moeten gaan om ervoor te zorgen dat we onze financiën op orde houden en waar nodig kunnen blijven investeren.’

 

Wat de VVD betreft moet de uitweg uit de crisis vooral van ondernemend Overijssel komen: ‘Die krijgen van ons zoveel mogelijk ruimte. De doorstart van de luchthaven Twente is goed nieuws, maar we maken ons zorgen om de mogelijkheden om in het landelijke gebied te blijven ondernemen. Natuur en economie zullen hier een werkbaar evenwicht moeten vinden. We moeten wel oppassen dat we niet doorslaan in het voorrang geven van ecologie boven economie.’

 

Ondanks alle sombere berichten over de staat van ’s lands financiën kwam er ook goed nieuws uit Den Haag: ‘Een aantal belangrijke infrastructurele projecten, met als meest in het oog springend de weg tussen Zwolle en Twente, de N35, en tussen Amsterdam en Berlijn, de A1, zullen toch op korte termijn worden gerealiseerd. Door verbetering van de mobiliteit en bereikbaarheid geven we de economie een belangrijke impuls. Ook hier geldt: de overheid lost het niet voor u op, maar biedt u wel kansen.’

 

Pieper eindigde zijn betoog met een oproep: ‘Laten alle partijen, binnen en buiten de coalitie, de handen ineen slaan en samenwerken aan duurzaam economisch herstel, ook voor komende generaties. Elkaar vliegen afvangen op detailonderwerpen vertroebelt soms de blik op waar het werkelijk om gaat. De seinen staan nog op onveilig, laten we waar dat kan en nodig is over de verschillen die ons verdelen heenstappen en ons in gezamenlijkheid inspannen om Overijssel vaart en voorspoed te geven.’

 

NOG VOOR ZOMERRECES BEGIN OPWAARDERING N35

op 17 jun 2013

Er is lang voor gestreden, maar het ziet er nu toch echt naar uit dat de opwaardering van de N35 nog voor het zomerreces gaat beginnen.

 

De Stentor meldt dat minister Schultz van Haegen ‘op zeer korte termijn’ haar handtekening zal zetten onder de bestuurlijke overeenkomst, die de al zo lang gewenste verbetering van de weg tussen Zwolle en Wierden mogelijk maakt. Het deel tussen Zwolle en Wijthem wordt de komende drie jaar aangepakt, zodat het hele ‘karrenspoor’ een opwaardering krijgt tot volwaardige verbinding.

 

Daarmee wordt de kroon gezet op een lange strijd die de lokale, provinciale en landelijke VVD hebben gevoerd om de weg tussen Zwolle en Twente de status te geven die hij verdient.

 

DUIZEND JONGEREN OP WEG NAAR WERK

Door Arnita (M.H.) van der Weerd op 16 jun 2013

In 2010 startte in Overijssel het 1000-jongerenplan. Het helpt jongeren die wel willen en kunnen werken maar moeite hebben met het vinden van een baan en ook niet studeren aan de slag. Werkgevers krijgen geld om ze in dienst te nemen. Zij moeten dan wel zorgen voor goede begeleiding, en ook scholingsmogelijkheden bieden, zodat de jongeren een beroepskwalificatie kunnen halen. Op die manier vergroot deze kwetsbare groep zijn kansen op de arbeidsmarkt. De teller van het aantal jongeren dat zo verder is geholpen staat inmiddels op 627.

 

VVD-Statenlid Arnita van der Weerd liet zich afgelopen week in Zwolle op de hoogte brengen van de voortgang, in gezelschap van het Kampense VVD-gemeenteraadslid Marieke Spijkerman en een groot aantal betrokkenen. ‘Als provincie investeren we hierin’, zegt Van der Weerd, ‘omdat het belangrijk is dat iedereen ook daadwerkelijk meedoet en een bijdrage levert aan de samenleving. Het is duidelijk dat het 1000-jongerenplan een goede manier is om meer jongeren aan een baan te helpen. Ook voor de deelnemende ondernemers zitten er veel voordelen aan: ze krijgen een gemotiveerde medewerker in dienst, die na afloop vele vaardigheden heeft verworven.’

 

 

Vooral de manier waarop jongeren direct worden aangesproken spreekt Van der Weerd aan: ‘Een jongen zei dat hij bij voorbaat door ondernemers als minder wordt gezien. Hij mocht meteen naar voren komen en vertellen wat hij wel kan. Na afloop, bij het nuttigen van een drankje en hapje, vertelde een ondernemer hem dat hij een mail kon sturen en dat hij waarschijnlijk een uitnodiging voor een gesprek kreeg. Ze zochten iemand als hij voor een bedrijf dat ze hadden overgenomen. Als politiek blijven we op de achtergrond, het zijn de mensen zelf die het moeten doen, maar het is fantastisch als je mee mag maken dat het in de praktijk echt werkt. Ook deze groep kan veel meer dan we soms denken.’

 

WINDMOLENS ALS IS VOLDAAN AAN ALLE VOORWAARDEN

op 5 jun 2013

De voorgenomen plaatsing van windmolens in de gemeenten Ommen en Hardenberg leidt daar nog steeds tot onrust onder de bevolking. De VVD neemt de zorgen die er leven uitermate serieus. Wat de fractie in Provinciale Staten van Overijssel betreft komen de molens er alleen als aan alle voorwaarden is voldaan. De stem van de direct betrokken wordt daarin zwaar meegewogen.

 

VVD-Statenleden Jannette Rikkink, woordvoerder ruimtelijke ordening, en Pieter Schipper, woordvoerder energie, brachten met die boodschap een bezoek aan de VVD in Ommen, waar de tegenstand het grootst is. ‘We hebben aangegeven dat in principe niemand in onze fractie voor de bouw van deze windmolens is’, zegt Rikkink. ‘Het zijn subsidieslurpers met relatief weinig rendement, maar er ligt nu eenmaal een convenant met het Rijk, waarin is afgesproken dat in Overijssel voor 80 megawatt aan windenergie op land moet worden opgewekt. We hebben met Ommen afgesproken dat zodra de milieueffectrapportage of MER beschikbaar is, we opnieuw contact hebben om die samen te bestuderen. Mocht daaruit blijken dat er toch schadelijke effecten zijn, dan ontstaat een geheel nieuwe situatie. Het wordt dus nog spannend.’

 

De afdeling kwam ook met het voorstel om te kijken naar andere, modernere vormen van windenergie, waardoor de plaatsing van de geplande molens vermeden zou kunnen worden. Schipper denkt dat zoiets lastig kan zijn: ‘De landelijke politiek heeft zich vastgebeten in die 80 megawatt voor Overijssel, in plaats van het aangeven van ruimere en abstracte kaders, waar wij als provincie dan onze eigen invulling aan kunnen geven. Bijvoorbeeld door te eisen dat een bepaald percentage van de in Overijssel opgewekte energie duurzaam dient te zijn.’

 

TEGENSTANDERS DOORSTART LUCHTHAVEN TWENTE VERZINNEN HUISARTS

Door Herman Pieper op 5 jun 2013

Bij gebrek aan echte argumenten halen de tegenstanders van de luchthaven Twente alles uit de kast. GroenLinks-fractievoorzitter in Provinciale Staten van Overijssel Daphne Dertien maakte het daarbij wel heel erg bont. Ze zwaaide met een onderzoek naar de gezondheid van omwonenden. Het enige probleem is dat de man die het rapport zou hebben geschreven helemaal niet bestaat.

 

Het zou gaan om een dokter Bos, een huisarts in de Oldenzaalse wijk Berghuizen. Hij zou onderzoek hebben gedaan naar de effecten van luchtvaart op de gezondheid van inwoners van de wijk. Alleen is in heel Berghuizen geen huisarts te vinden die Bos heet.

 

VVD-fractievoorziter Herman Pieper kan er achteraf wel om lachen: ‘Het geeft naar mijn idee aan dat de tegenstanders van een doorstart al hun kruit hebben verschoten. Wie met verzonnen huisartsen zijn gelijk wil binnenhalen heeft geen argumenten meer die hout snijden.’

 

Verrast is hij niet: ‘Mevrouw Dertien heeft al eerder enquêteresultaten uit haar duim gezogen over Berghuizen, die haaks stonden op de werkelijkheid.’

 

Volgens Pieper kan er nu vaart gemaakt worden met de luchthaven: ‘We hebben er als VVD jarenlang hard aan getrokken, zowel in de Staten als in de afdelingen en in Den Haag. De luchthaven kan met alle daaraan verbonden economische activiteiten net de impuls betekenen die de Twentse economie nodig heeft. Ik ben blij dat de inhoud heeft gewonnen, en dat we ons niet hebben laten leiden door retoriek en zelfbedachte onderzoeken door mensen die niet eens bestaan.’

KLEINE SCHOLEN BESCHERMEN, OOK VOOR LEEFBAARHEID LANDELIJK GEBIED

Door Jeannette Rikkink op 31 mei 2013

v.l.n.r. VVD-Statenleden Jeannette Rikkink en Monique van Haaf en VVD-Kamerlid Han ten Broeke in Erve BroamHet advies van de Onderwijsraad om scholen met minder dan honderd leerlingen te laten sluiten heeft voor heel wat onrust gezorgd. De VVD-Statenleden Monique van Haaf en Jeannette Rikkink gingen persoonlijk poolshoogte nemen in Agelo en Beuningen.

 

Samen met het Overijsselse Kamerlid Han ten Broeke bezochten zij daar op uitnodiging van de Stichting Behoud Kleine Scholen erve Broam, waar ze kennis maakten met bezorgde ouders, leraren en bestuurders. ‘Vooral de leefbaarheid van het platteland kwam daar ter sprake’, zegt Rikkink. ‘De school is het middelpunt van vele activiteiten, zoals carnaval en klootschieten, en belangrijk voor de samenhang van de gemeenschap. Heel terecht wees Han ten Broeke erop, dat onderwijskwaliteit de hoogste prioriteit heeft bij de afweging om scholen te sluiten. Dat klopt ook, maar als provincie hebben wij ook een belang bij de leefbaarheid op het platteland. Daar nemen wij als VVD in Provinciale Staten van Overijssel onze verantwoordelijkheid.’

 

Het gezelschap bezocht vervolgens basisschool ’n Boaken in Agelo en de Mariaschool in Beuningen: ‘We konden daar met eigen ogen zien hoe hoog de kwaliteit van het onderwijs daar is. Ik ben dan ook enorm blij dat staatssecretaris Dekker het advies van de Onderwijsraad naast zich neer heeft gelegd. Door dat advies is veel onnodige onrust ontstaan in de kleine kernen. Helaas vonden partijen het soms ook opportuun om die verder aan te wakkeren. De VVD kiest zoals altijd voor een constructieve oplossing, voor nieuwe kansen waar anderen alleen maar bedreigingen zien. Met de maatregelen waar onze staatssecretaris nu aan werk staan de kleine scholen en ook de kleine kernen er straks weer een stuk beter voor.’

 

SAMEN WERKT BETER

Door Henk Veltkamp op 31 mei 2013

In Overijssel is ruimte beperkt en liggen er vele claims op de schaarse grond. Daarom moeten we zeer zorgvuldig omgaan met de hectares en proberen met slimme combinaties die gronddruk waar mogelijk weg te nemen. Economie en ecologie zijn daarbij allebei even belangrijk, het een kan niet zonder het ander. Dat vraagt om het maken van keuzes, want niet alles kan overal.

 

Om de spanning tussen economie en ecologie zoveel mogelijk weg te nemen, hebben VVD-senator Sybe Schaap en voormalig PvdA-staatssecretaris Co Verdaas verkennende gesprekken gevoerd met alle mogelijke betrokkenen, van landbouw- tot milieuorganisaties en alles wat daartussen zit. Hun eindrapport Samen werkt beter werd woensdag aangeboden aan Provinciale en Gedeputeerde Staten. In het rapport staat een aantal aanbevelingen en voorstellen, waar Provinciale Staten op 3 juli een besluit over neemt.

 

De VVD zal blijven vasthouden aan een goede balans tussen haalbaar en betaalbaar, met aandacht voor zowel het halen van de afgesproken natuurdoelen als ruimte voor ondernemers, meer en nieuwe natuurverdienmodellen, het openstellen van natuurgebieden, draagvlak onder de Overijsselse bevolking, functiestapeling , samenwerking en één loket voor agrarisch- en particulier natuurbeheer. In de discussie over het landelijk gebied staat de VVD open voor alternatieven en willen we geen besluiten in beton gieten.

 

'SLIMME PLANNEN' REDDING KLEINE SCHOLEN

op 30 mei 2013

VVD-staatssecretaris van onderwijs Sander Dekker neemt het advies van de Onderwijsraad om scholen met minder dan honderd leerlingen te sluiten niet over. In plaats daarvan zorgt hij er met een aantal slimme maatregelen voor dat de overlevingskansen voor kleine scholen stijgen.

 

In een interview met NRC Handelsblad noemt Dekker het advies van de Onderwijsraad ‘veel te rigoureus: ‘We hebben maatwerk nodig.’ Dekker wil samenwerking tussen kleine scholen eenvoudiger maken, door het wegnemen van een aantal belemmeringen. Niets doen is volgens de staatssecretaris geen optie, want dan zullen er zeker scholen verdwijnen. Dat kan weer leiden tot een neerwaartse spiraal. Volgens Dekker bestaat dan het risico dat er op sommige plaatsen helemaal geen school meer overblijft. ‘Samenwerking is dus geen optie maar pure noodzaak.’ Nu is het nog zo dat kleine scholen meer geld van de overheid krijgen. Dekker wil daar vanaf, en juist samenwerking financieel belonen. Ook worden procedures versoepeld.

 

VVD STATENFRACTIE POSITIEF OVER JAARVERSLAG 2012

Door drs. Pieter Schipper op 30 mei 2013

VVD-Statenlid en financieel specialist Pieter Schipper blikt terug op 2012, het eerste volledige boekjaar van deze Statenperiode. ‘Veel is in 2012 in de steigers en in de grondverf gezet. En soms werden er zelfs steigers in de grondverf gezet…’ Schipper is positief: ‘Een provincie die optimistisch blijft en geld en energie besteedt, kan heel inspirerend werken.’

 

Schipper zet nog wel een paar kanttekeningen bij sommige provinciale kerntaken: ‘Wij zijn verheugd met de vorderingen op het gebied van energiebesparing. Die kan veel uitstootreductie en kostenbesparing bieden, maar dat potentieel wordt nog steeds onvoldoende benut in onze huizen, kantoren, werkplaatsen en buiten.’

 

‘2012 was ook het jaar van de decentralisatie van de natuuropgaven en de afronding van de overeenkomst Inrichting Landelijk Gebied (ILG) met het Rijk. Veel is goed gegaan, maar boerderijuitplaatsingen naar een landbouwontwikkelingsgebied blijven grote, zware en soms moeizame ingrepen.’

 

 

 

De VVD was aanvankelijk bezorgd of de reserve voor monumentenzorg wel voldoende wordt aangesproken: ‘Monumentenzorg is niet alleen goed voor het monument, maar ook voor de economie, de betreffende aannemers, de leerlingenplaatsen enzovoort. Onze zorg daarover is een heel eind weggenomen, maar wij vragen ons toch af of de procedures wel voldoende zijn bekendgemaakt bij eigenaren van een monument en gespecialiseerde aannemers. Het moet natuurlijk niet een goed bewaard publiek geheim zijn dat zij aanspraak kunnen maken op geld van de provincie.’

 

‘Voor wat betreft de regionale economie is in 2012 veel in de steigers gezet. We zijn in afwachting van de resultaten; met optimisme, maar ook realisme. Ons dashboard bevat meer meters dan draaiknoppen, maar een provincie die optimistisch blijft en geld en energie besteedt, kan ook heel inspirerend werken. Niet alleen in topsectoren, maar ook in de agrarische sector, de bouw en het toerisme.’

 

Nieuw in 2012 was de rol van de gloednieuwe auditcommissie: ‘Die nam op eigen initiatief een rol in de bespreking van vooral het accountantsverslag. Wat ons betreft wordt dit traditie. Door de auditcommissie genoemde thema’s als voorspellend vermogen, schatkistbankieren, wet HOF, stapeling subsidies, projectadministratie, liquiditeitsprognoses en risicomanagement krijgen ook bij de VVD prioriteit.’

 

VVD OMMEN WINT LANDELIJKE TITEL V-FACTOR

op 29 mei 2013

 

Tijdens het landelijke congres van de VVD in Maarssen is de afdeling Ommen onderscheiden met de V-factor. Ommen kreeg deze onderscheiding vanwege telkens weer vernieuwende en succesvolle campagneactiviteiten gedurende de afgelopen jaren. Bestuurslid en trekker van het campagneteam Ad Lagas mocht de onderscheiding in ontvangst nemen.

 

De V-factor, die staat voor Vrijheid, Verantwoordelijkheid en Vibes, wordt uitgereikt aan een afdeling waar veel positieve dynamiek is, die uitstraalt op de regio en tot inspiratie kan dienen voor andere afdelingen.

 

De onderscheiding werd uitgereikt door Judith Tielen van het VVD-hoofdbestuur. De VVD Ommen was door de VVD Kamercentrale Overijssel genomineerd voor de V-factor. Het was het tweede achtereenvolgende jaar dat Overijssel in de prijzen viel. Vorig jaar kreeg Raalte de prestigieuze prijs, voor het opzetten van een cursus gemeentepolitiek.

 

VVD VOOR TOEKOMSTBESTENDIGE FIETSINFRASTRUCTUUR

Door Monique van Haaf op 16 mei 2013

Woensdag was in de Statencommissie Regionale Bereikbaarheid en Openbaar Vervoer de Overijsselse fietsinfrastructuur aan de orde. In het jaarverslag van 2012 wordt die wel genoemd, maar er is geen budget voor gereserveerd. We investeren als provincie wel in fietsenstallingen her en der, maar om daar te komen zijn goede fietspaden nodig.

 

En wat voor fietspaden. We gebruiken de fiets niet alleen voor een toeristische rit, maar ook steeds meer voor het verkeer tussen wonen en werken. Ook verruilen steeds meer mensen, zeker in deze tijden van recessie, hun auto voor de fiets. Dat is niet alleen goedkoper, het draagt ook bij aan een betere gezondheid. Verder wint de elektrische fiets steeds meer terrein, waardoor makkelijker grote afstanden kunnen worden overbrugd zonder compleet uitgeput aan te komen.

 

Juist omdat er meer wordt gefietst, misschien nog wel meer dan we hadden verwacht, en omdat de afstanden die worden gefietst groter worden, is het goed dat we als provincie extra aandacht geven aan goede en veilige fietsroutes, met moderne fietspaden en een overzichtelijke bewegwijzering. De VVD zal zich dan ook inzetten voor een toekomstbestendige fietsinfrastructuur.

 

OVERIJSSEL PAKT RISICO WATER VOORTVAREND AAN

op 9 mei 2013

Overijssel pleegt flinke inspanningen om droge voeten te houden, maar de aanpak van mogelijke problemen met water is nog lang niet afgerond. VVD-Statenleden Arnita van der Weerd en Rita Ekkelenkamp gingen persoonlijk poolshoogte nemen in de delta van IJssel en Vecht.

 

Hun tocht langs een aantal kwetsbare gebieden in het westen van de provincie begon op het Kampereiland, een groot landbouwgebied met veel koeien. Het gebied ligt vlakbij het IJsselmeer; bij een noordwesterstorm liep het eeuwenlang direct gevaar, daarom staan de oudere huizen hier op terpen. Na het sluiten van de Afsluitdijk in 1932 leek dat niet meer nodig en werd met de traditie gebroken. Het gevolg is wel dat als het Kampereiland overstroomt veel mensen en dieren in nood zijn.

 

Daarna ging het naar Genemuiden en Hasselt aan het Zwarte Water. Dat stroomt via het Zwarte Meer tegelijk met de IJssel in het IJsselmeer. De gemeente Zwartewaterland bereidt zich nu al voor op verwachte hogere waterstanden. In de stad Hasselt wordt de stadmuur vernieuwd; voor het aanzien, maar tegelijk zo dat hij tot na 2050 toekomstbestendig is. De havens krijgen verder beweegbaren losplaatsen, zodat veranderingen in de waterstand kunnen worden opgevangen.

 

Zwolle is al twee jaar actief bezig met maatregelen die problemen met water moeten voorkomen. Water bepaalt voor een groot deel de schoonheid van de stad, maar dat brengt ook hier risico’s met zich mee, tot in het centrum toe. Alle Sallandse weteringen lopen door de stad en voeren veel water uit de regio af naar het Zwarte Water. Het water in de stadsgracht van Zwolle staat even hoog als het IJsselmeer. Stijgt daar de waterspiegel, dan kan Zwolle te maken krijgen met wateroverlast.

 

Om daar wat aan te doen is het Rodetorenplein in hartje stad niet alleen vernieuwd, maar tegelijk wat hoger gelegd. Dit zal ook gebeuren bij de renovatie van delen van de binnenstad. Bij nieuwbouw zal rekening worden gehouden met verwachte veranderingen, onder meer door middel van beweegbare parkeergelegenheden, zodat ook die geen last zullen krijgen van hoog water.

 

Het is duidelijk dat gemeenten in het westen van de provincie zich actief voorbereiden op wat komen gaat. Veel projecten om de risico’s die een veranderend waterpeil het hoofd te bieden staan op de rails, maar er zal nog veel moeten gebeuren om het risico van wateroverlast tot een minimum terug te brengen.

 

VVD FELICITEERT OMMEN MET VERKIEZING TOT WANDELGEMEENTE VAN HET JAAR

op 8 mei 2013

Namens de fractie van de VVD in Provinciale Staten van Overijssel feliciteert voorzitter Herman Pieper Ommen met de verkiezing tot wandelgemeente van het jaar 2013.

 

Pieper verwachte bij aanvang van de verkiezing al dat Ommen hoge ogen zou gooien, en riep iedereen op om zijn stem op de Overijsselse plaats uit te brengen. Met resultaat: Ommen liet concurrenten Midden-Drenthe en Wassenaar achter zich en sleepte de felbegeerde titel in de wacht. ‘Overijssel heeft daarmee een hattrick gescoord’, zegt Pieper. ‘Vorig jaar won Rijssen-Holten, het jaar daarvoor was het Tubbergen. Het geeft maar weer eens aan de Overijssel echt de tuin van Nederland is.

 

De jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door Te voet, de wandelkrant van Nederland. Verslaggevers hebben ter plekke de mooiste route van de gemeente beoordeeld. Daarbij is onder meer gekeken naar het percentage onverharde paden, rustpunten, horeca onderweg, afwisseling in het landschap, exclusiviteit voor de wandelaar, bereikbaarheid en informatie.

 

RONDE VAN OVERIJSSEL VISITEKAARTJE VOOR PROVINCIE

op 8 mei 2013

De Provincie Overijssel sponsort drie jaar lang de Ronde van Overijssel, sinds 1952 een van de grootste en aansprekendste sportieve evenementen in de provincie. VVD-Statenlid Hendrik-Jan Gorter reed mee in een volgwagen en was onder de indruk.

 

Gorter was afgelopen zaterdag te gast in een auto die werd bestuurd door de uit Nijverdal afkomstige oud-profwielrenner Henri Dorgelo. De koers ging van start in Rijssen en voerde langs enkele van de fraaiste plekken van Overijssel, tot na tweehonderd kilometer de Nederlandse renner Tom Vermeer als eerste over de finish ging. Vermeer werd dan wel geboren in Maastricht, maar heeft ook een Overijsselse connectie: hij studeerde drie jaar in Deventer.

 

 We hebben niet alleen de koers gevolgd’, zegt Gorter, ‘maar konden via diverse sluipwegen door het mooie Twentse landschap steeds weer net voor de renners uitkomen. Dan was het even van dichtbij genieten van hun inspanningen, en dan weer snel in de auto. Zo hebben we de tussensprint in Tubbergen gezien, de ravitaillering in Daarle en de beklimming van de Holterberg. Daarna ging het naar de eindstreep in Rijssen, waar na drie passages een spannende sprint een Nederlandse winnaar opleverde, met een Deen als tweede en daarachter een Duitser. Met recht mogen we de mooiste van Overijssel een internationale koers noemen. Dit prachtige spektakel, mede mogelijk gemaakt door 450 vrijwilliger en perfect georganiseerd, is een visitekaartje voor Overijssel. Het is dan ook volkomen terecht dat de provincie zich daar, in het kader van de stimulering van het economisch toerisme, voor drie jaar als sponsor heeft verbonden.’

 

KAMER STEMT VOOR AANPAK N35 EN A1

Door Monique van Haaf op 26 apr 2013

De Tweede Kamer heeft donderdagavond ingestemd met de aangekondigde verbetering van de A1 tussen Azelo en Deventer en de N35 tussen Wijthmen en Wierden. Wanneer het gedeelte van de weg tussen Wijthmen en Zwolle wordt aangepakt is nog niet duidelijk, maar VVD-Statenlid Monique van Haaf heeft er alle vertrouwen in dat ook dit weggedeelte onderhanden wordt genomen, zodat het ‘karrenspoor’ tussen Twente en Zwolle straks een hoogwaardige wegverbinding wordt.

 

De Overijsselse VVD-Kamerleden Han ten Broeke en Malik Azmani toonden zich verheugd over het besluit. Ten Broeke sprak van een ingeloste belofte, Azmani noemde het een ‘mooi resultaat voor Overijssel’ en bedankte VVD-woordvoerder Ton Elias. Van Haaf sluit zich daar van harte bij aan: ‘We hebben ons als VVD, ook vanuit Provinciale en Gedeputeerde Staten en de betrokken afdelingen, tot het uiterste ingespannen om dit te bereiken. De klus is nog niet helemaal geklaard, maar met een extra inzet van iedereen die het goed voor heeft met de Overijsselse infrastructuur moet het lukken om ook het laatste deel van de weg onder handen te nemen.’

 

VVD MAAKT ZICH HARD VOOR KLEINE SCHOLEN

Door Arnita (M.H.) van der Weerd op 26 apr 2013

Deze week waren vertegenwoordigers van het Overijsselse onderwijs te gast op het Provinciehuis. Aanleiding was het voorstel van de Onderwijsraad om scholen met minder dan honderd leerlingen te sluiten. Een advies dat door de regering niet is overgenomen. Het wachten is nu op plannen om kleine scholen beter met elkaar te laten samenwerken, zodat hun overlevingskansen sterk worden verbeterd. De VVD in Provinciale Staten van Overijssel denkt daarbij graag met ze mee.

 

Tijdens een openbare hoorzittingen vertelden ouders, bestuurders en schoolpersoneel over hun ervaringen. Nog voor de Onderwijsraad met zijn advies kwam had de Stichting Openbaar Primair Onderwijs in de gemeente Hof van Twente al een nota geschreven, waarin geconcludeerd werd dat het gemiddelde aantal leerlingen voor de twaalf scholen die eronder vallen tweehonderd zou moeten zijn. ‘Omdat het om een gemiddelde gaat kan een school met zesendertig leerlingen dus prima bestaan’, zegt VVD-Statenlid Arnita van der Weerd, die bij de hoorzitting aanwezig was. ‘Hij moet dan wel aan een aantal kwaliteitseisen voldoen, maar wij kunnen ons prima vinden in het idee dat een stichting als OPO verder zo weinig mogelijk door regels gehinderd op zoek gaat naar de beste oplossing.’

 

Ook aan bod kwam het onderwerp krimp en leefbaarheid.  Hans Benschop van het Trendbureau legde uit dat de Onderwijsraad een vergissing heeft gemaakt, door niet alleen te stellen dat het aantal leerlingen is gedaald, maar ook dat die daling doorgaat, en dat klopt niet. In Overijssel zien we op dit moment nog maar enkele, minimale dalingen. De vijfentwintig Overijsselse wethouders met onderwijs in hun portefeuille hebben in een statement vastgelegd dat de norm die de Onderwijsraad hanteert onzin is, de raad heeft bovendien zelf aangegeven dat 93% van de kleine scholen aan alle eisen voldoet.

 

De wethouders pleiten voor lokaal maatwerk, iets waar de VVD helemaal voor is: ‘We moeten er voor blijven zorgen dat de leefbaarheid en het voorzieningenniveau in de kleine kernen op peil blijft. Als we niets doen heb je kans dat die erop achteruit gaan. Met slimme oplossingen, meer efficiency en nog betere samenwerking kunnen we er voor zorgen dat de kleine scholen hun positie versterken.’

 

DEMOCRATIESPEL VOOR LEERLINGEN ETTY HILLESUM

Door Arnita (M.H.) van der Weerd op 26 apr 2013

De provincie Overijssel doet er veel aan om ook de jeugd te betrekken bij de provinciale politiek. Ook de VVD-fractie in Provinciale Staten werkt daar van harte aan mee, want, zegt Statenlid Arnita van der Weerd: ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.’

 

Links VVD-Statenlid Arnita van der Weerd

 

Woensdag was het Democratiespel Girls Day voor leerlingen van de locatie Het Stormink van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer. Helaas was de Statenzaal in het Provinciehuis niet beschikbaar, dus werden de meiden in het Zwolse restaurant Urbana. Gedeputeerde Bert Boerman heette ze daar welkom, met enkele woorden over vrouwen en techniek. ‘Een onderwerp dat mij zeer aanspreekt’, zegt Van der Weerd. ‘Ik ben een geboren bèta, maar wil mijn technische kennis graag sociaal toepassen.’

 

Daarna was het tijd voor het democratiespel. Het onderwerp was een fictief afvalverwerkingsbedrijf midden in een woonwijk dat zich niet aan de milieuregels hield. Uit het overleg rolde een voorstel om het bedrijf nog drie maanden de kans te geven zijn gedrag te verbeteren, en als dat niet lukte het te verplaatsen naar een industrieterrein buiten de stad.

 

 

 

In het midden VVD-Statenlid Arnita van der Weerd

 

‘De dames van rond de veertien jaar hebben geleerd dat politiek ook een geven en nemen-kant heeft en dat veel overleg nodig is om tot overeenstemming te komen,’ zegt Van der Weerd. ‘Ze speelden vijf politieke partijen en beoordeelden het probleem in eerste instantie ook heel verschillend, zoals dat ook in de werkelijkheid is. Maar in het tweede termijn waren ze naar elkaar toegeschoven. De VVD was van begin af aan duidelijk: het bedrijf moest direct worden verplaatst. Uiteindelijk werd er een compromis bereikt over een termijn van twee maanden.’

 

 

 

Aan het einde van het spel kregen de deelnemers de vraag of ze gaan stemmen als ze achttien zijn: ‘Ze waren dat allemaal van plan, op één na, die geen tijd wilde stoppen in uitzoeken op welke partij ze moest stemmen. Ze wilde niet stemmen als ze niet zeker wist op welke partij.’

 

Na het spel was het tijd voor een lunch, waarna het gezelschap op excursie ging naar het Waterschap in Raalte en de sluis bij Eefde: ‘Het was al met al een geslaagde dag, zeker ook door de oprechte belangstelling die de meiden hadden voor het politieke bedrijf.’

 

 

VVD IN OVERIJSSEL BLIJFT TEGEN WET HOUDBARE OVERHEIDSFINANCIËN

op 17 apr 2013

Dinsdagavond debatteerde de Tweede Kamer over de wet Houdbare Overheidsfinanciën (HOF). De VVD in Provinciale Staten blijft grote moeite houden met deze wet, die naar uit nieuwe berekeningen blijkt tussen tien- en veertigduizend mensen hun baan gaat kosten.

 

 Dat laatste berekende het Rotterdamse bureau Ecorys in opdracht van de provincies Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Friesland. Het rapport schrijft dat als de nieuwe wet wordt ingevoerd, miljarden aan gespaard vermogen niet kunnen worden uitgegeven. Juist voor een provincie als Overijssel, die flink wat geld achter de hand heeft voor investeringen in de economie, kan dat uitlopen op een drama. Investeringen in mobiliteitsprojecten die de economische structuur versterken en projecten die ten goede komen aan het woon-, werk- en leefklimaat komen nagenoeg stil komen te liggen of worden pas veel later uitgevoerd, stellen de onderzoekers van Ecorys.

 

 De betrokken provinciebesturen vrezen ‘dat in tijden van economische crisis de investeringskracht van decentrale overheden op deze wijze wordt belemmerd. Wij investeren gezamenlijk meer dan het Rijk en dit trekt ook andere investeerders aan. Om de economie en de werkgelegenheid te stimuleren, is het essentieel dat provincies en gemeenten ruimte houden om te investeren.’ De provincies hebben concrete voorstellen gedaan waardoor zij binnen de Europese regels toch kunnen blijven investeren. Over hoe die in de praktijk gaat uitpakken volgt overleg. De Eerste Kamer heeft het laatste woord.

 

 De gewraakte wet is een uitvloeisel van Europese regelgeving, die stelt dat niet alleen het Rijksuitgaven, maar alle uitgaven van overheden geen groter tekort mogen opleveren dan drie procent. Door de wet worden ook provincies en gemeenten daarvoor verantwoordelijk. In een boekjaar mag er niet meer geld uit hun kas stromen dan er in stroomt. Dat gaat al direct mis op het moment dat een gemeente of provincie meerjarig geld opzij heeft gezet voor een grote investering. Als de provincie dan de aannemer betaalt is dat wel een uitgaande kasstroom, maar het aangesproken spaargeld wordt niet als ingaande kasstroom gezien. Ergo, volgens de systematiek die het Rijk hanteert krijgen we een tekort in dat jaar op de lopende exploitatie. In de wet HOF is voorgesteld dat de gemeente of provincie die zo handelt het volgende jaar dit bedrag gekort krijgt op de uitkering uit het provincie- en gemeentefonds.

 

KAMER STELT BESLUIT OVER N35 UIT

Door Monique van Haaf op 17 apr 2013

De aangekondigde stemming in de Tweede Kamer over de aanpak van de N35 is op verzoek van D66 een week uitgesteld. VVD-Statenlid Monique van Haaf verwacht niet dat van uitstel afstel komt.

 

Ze baseert zich daarbij onder meer op een brief die minister Schultz van Haegen vorige week naar de Kamer stuurde. Daarin schrijft zij dat het onlangs afgesloten Sociaal Akkoord waarschijnlijk geen gevolgen heeft voor de voorgenomen investeringen in infrastructuur. Ben Nijboer, fractievoorzitter van de VVD in Raalte, heeft afgelopen zaterdag al te horen gekregen dat de verbetering van de N35 hoe dan ook doorgaat.

 

‘Door grote inspanningen van de betrokken lokale afdelingen van de VVD, de VVD-fractie in Provinciale Staten van Overijssel, VVD-gedeputeerde Gerrit Jan Kok en VVD-Kamerleden Ton Elias, Han ten Broeke en Malik Azmani staat buiten kijf dat de N35 verbeterd gaat worden’, zegt VVD-woordvoerder in Provinciale Staten Monique van Haaf. ‘Ik zie de stemming volgende week met vertrouwen tegemoet.’

 

RUIMTE VOOR DE VECHT ZORGT VOOR EVENWICHT ECOLOGIE EN ECONOMIE

Door Arnita (M.H.) van der Weerd op 12 apr 2013

Vecht bij OmmenDe provincie Overijssel participeert alweer vele jaren in het project Ruimte voor de Vecht, dat voor evenwicht moet zorgen tussen natuur, recreatie en economische activiteiten. De rivier zelf krijgt daarvoor meer ruimte om zijn natuurlijke weg te volgen. VVD-Statenlid Arnita van der Weerd nam een kijkje, en zag dat het gebied een ware kwaliteitsimpuls heeft gekregen.

 

Van der Weerd reisde met een aantal betrokkenen, zoals wethouders en waterschapbestuurders, en belangstellenden een dag lang langs de Vecht, van Dalfsen via Ommen naar Hardenberg. Speciale aandacht was er voor de bijzondere flora en fauna die zich dankzij het project in het gebied zijn komen vestigen. Van der Weerd is tevreden over de ontwikkelingen: ‘Langs de Vecht laten we samen met onze Duitse buren zien dat evenwicht tussen ecologie en economie goed mogelijk is.’ Positief is ze ook over de manier waarop een groot aantal lokale en regionale organisaties in goede harmonie samenwerken binnen het project.

 

JONGE BOEREN OP PAD MET HENK VELTKAMP

Door Henk Veltkamp op 9 apr 2013

Ongeveer 60 leerlingen van de Agrarisch Onderwijs Centrum (AOC) in Almelo gingen 8 april per bus op pad met VVD-Statenlid Henk Veltkamp. De jongelui, allemaal rond de twintig en bijna afgestudeerd, staan veelal te trappelen om thuis op de boerderij aan de slag te gaan.

 

Het programma ging van start in de Ommense horecagelegenheid “De Hongerige Wolf”. Veehouder Gerard Nijman vertelde daar over zijn bedrijf in Ommen, de uitbreiding daarvan, die in volle gang is, en de route om te komen tot de juiste vergunningen. Het ging in het bijzonder over de rol van de provincie en de benodigde Natuurbeschermingswetvergunning. Als je een veehouderij wilt uitbreiden mag je niet boven een historische uitstootwaarde ammoniak komen. Daar kun je voor zorgen door het toepassen van een emissiearm stalsysteem, of door emissiewaarden op te kopen van een stoppende boer. Gerard koos voor het laatste en kon goed uitleggen waarom. De vergunningprocedure ging vlot, in ruim zes maanden had hij alles rond.

 

Ade van der Wal van het team vergunningverlening van de Provincie ging daarna in op het hoe en waarom van de Natuurbescherming, en de vergunningen plus doelstellingen die daar bij horen. In een bijzonder geanimeerde discussie lieten de jongelui weten erg goed op de hoogte te zijn van de huidige stand van zaken. Ze kregen niet op al hun vragen antwoord; nog niet alles rond de verhouding tussen natuurbescherming en het toestaan van nieuwe ontwikkelingen zonder langdurige en ingewikkelde procedures ligt vast. De verwachting is dat per 1 januari 2014 de PAS (Programmatische Aanpak Stikstof) effectief zal zijn.

 

Vervolgens gaf Arjan Coppelmans van landbouworganisatie LTO Ommen aan dat de huidige procedures te vaak tot problemen leiden. Ze zijn zo ingewikkelde dat het inschakelen van een deskundige niet zelden nodig is. Dat kan leiden tot een extra kostenpost van tien- tot vijftienduizend euro.

 

Na een rondrit door de omgeving en een kort bezoek aan het bedrijf van Nijman werd de reis voortgezet naar het Provinciehuis te Zwolle. Daar ontving PR-medewerker Margreet de Haan ons zeer gastvrij met broodjes en karnemelk. In de Statenzaal mocht ik vertellen over mijn Statenwerk. Ik was pas twintig toen ik mijn eerste bestuurlijke functie kreeg, daarna werd ik al snel actief in de agrarische belangenbehartiging op lokaal, provinciaal en landelijk niveau. Sinds 2007 ben ik lid van de VVD-fractie in de Staten van Overijssel, onder meer als woordvoerder landelijk gebied. Het gaat dan om natuur, landbouw, leefbaarheid, reconstructie, herijking EHS, PAS, kavelruil, bedrijfsverplaatsingen en nog veel meer.

 

Tot slot vertelde Hester Maij iets over haar werk als gedeputeerde voor landelijk gebied. Opnieuw ontspon zich een zeer levendige discussie met de jongelui, ditmaal over de recente ontwikkelingen bij vergunningverlening, de herijking van de EHS, het toekomstig gemeenschappelijk landbouwbeleid van de EU en de rol van de provincie. De eindconclusie is dat die sterk opkomt voor de landbouwbelangen, maar daarnaast de natuur een warm hart toedraagt en haar best doet om internationale natuurdoelen te behalen. Dat dit een hele toer wordt is duidelijk, maar ook dat dit haalbaar en betaalbaar moet zijn, en vraagt om wederzijds begrip voor elkaars standpunten. Daar wordt hard aan gewerkt.

 

De leerlingen van docent Gerrit te Biesebeek hebben deze dag op een praktische, leuke en leerzame manier kennis kunnen maken met het Provinciale beleid, en erg veel kennis opgedaan over de landbouw in Overijssel in relatie tot het reilen en zeilen van de provincie.

 

BEZUINIGINGEN INFRASTRUCTUUR: OVERIJSSEL ONTZIEN

op 8 apr 2013

De Tweede Kamer heeft vandaag met minister Schultz (I&M) gedebatteerd over het pakket aan investeringen en bezuinigingen in wegen-infrastructuur. VVD woordvoerder Ton Elias heeft er - tot grote tevredenheid van de oostelijke Kamerleden Han ten Broeke en Malik Azmani en VVD-Statenlid Monique van Haaf - voor gezorgd dat de provincie Overijssel niet alleen is 'gespaard, maar er zelfs nog iets bij krijgt.'

 

Ton Elias brak een lans voor een vijftal infrastructurele projecten die buiten het bezuinigingspakket moesten blijven. 'De VVD baalt van die 250 mln euro die er jaarlijks afgaat, maar we mogen niet vergeten dat het kabinet tot 2028 jaarlijks nog altijd vijf en een half miljard euro aan infrastructuur blijft uitgeven.'

 

Bij de projecten waar de VVD de minister tot een andere keuze heeft gedwongen valt vooral de N35 op. 'Dit fameuze 'karrespoor' heb ik nu met eigen ogen gezien. Wij willen dat de vertragingen in het pakket (Zwolle-Wijthem) worden geschrapt en dat de geschrapte vijf miljoen euro voor een planstudie naar asfalt voor verkeersveiligheid bij Raalte kan worden besteed. Daarnaast moet er tussen Nijverdal en Wierden nog eens tien miljoen euro worden 'bijgeplust',' aldus Elias.

 

De Overijsselse gedeputeerde Gerrit-Jan Kok (VVD)  is eveneens zeer tevreden met de uitkomst en zegde toe dat hij de tien miljoen euro extra tussen Nijverdal en Wierden wil verdubbelen en bij de vijf miljoen ten gunste van Raalte zelfs tien miljoen euro bij wil leggen. Kok: "Er is duidelijk door Den Haag geluisterd naar mijn bezwaren, dan draag ik op mijn beurt ook graag een steentje bij".

 

VVD-Statenlid Monique van Haaf is het volledig met Kok eens: 'We hebben er als Overijsselse VVD hard aan getrokken, fantastisch dat we nu dit resultaat hebben binnengehaald.'

 

VVD-kamerlid Ten Broeke is verheugd dat zijn lobbywerk uiteindelijk dit resultaat heeft opgeleverd. 'Wij zijn erin geslaagd alle vertragingen voor het 'karrespoor' weg te werken en er zelfs 15 miljoen meer uit te slepen. Dat was ook hard nodig, maar zeker niet vanzelfsprekend. Kijk maar eens hoe andere N-wegen in Nederland eraf komen.'

 

Elias ontving de verder de toezegging van minister Schultz dat de voorfinanciering van de A1 door de provincies Gelderland en Overijssel welkom is en dat ze nog voor de zomer met de regio om tafel gaat om afspraken te maken, rekening houdend met het toenemende vrachtverkeer. Daarmee wordt de versnelde verbreding van de A1 vanaf Deventer mogelijk. Elias vroeg ook specifiek aandacht voor een afslag van de A1 bij Oldenzaal ter ontsluiting van vliegveld Twente om daarmee de heropening van het vliegveld te bespoedigen. Voorts komt er één extra goederenspoor in het kader van het Programma Hoogfrequent Spoor in Oost-Nederland, wat de overlast door goederenvervoer op het huidige traject Deventer-Hengelo zal verminderen.

 

Ook het doortrekken van A15 naar de A12 bij Arnhem blijft, ondanks de bezuinigingen gehandhaafd. Dit was naast de N35 één van de andere vijf prioriteiten van de VVD.  Verder is het knooppunt A28/A1 bij Hoevelaken vertraagd, maar het gaat wel gewoon door, een vurige wens van de VVD-fractie.

 

VVD ONDER INDRUK CHAMPIONS LEAGUE-NIVEAU VELDZICHT

op 6 apr 2013

‘De expertise en ervaring die wij hier binnenshuis hebben, maakt dat we kunnen stellen dat we hier in de Champions League spelen’, zegt algemeen directeur Nienke Feenstra van Forensisch Psychiatrisch Centrum Veldzicht tegen een grote delegatie van de VVD. ‘Maar ook de zwaarte van onze patiënten rechtvaardigt deze positie.’

 

Mevrouw Feenstra roemt de kwaliteit van Veldzicht en het personeel: ‘We hebben bewezen dat we hier met de juiste therapie en behandeling een stabiele leefomgeving kunnen bieden aan moeilijke patiënten. Nog nooit hebben we een patiënt geweigerd.’

 

Een aantal Overijsselse VVD-Statenleden en VVD-gedeputeerde Ineke Bakker bezochten samen met VVD-Kamerlid Malik Azmani de kliniek, die op de nominatie staat gesloten te worden. ‘Ik begrijp heel goed dat Veldzicht zich zo verdedigt tegen het plan van de voorgenomen sluiting’, reageert Azmani, ‘maar ik ben op zoek naar objectieve argumenten. De kwaliteit van Veldzicht en haar expertise is één weg, de druk op de werkgelegenheid in deze omgeving is een ander pad.’

 

Azmani erkent dat het nog moeilijk zal worden om het standpunt van staatssecretaris Teeven te wijzigen. ‘Het is goed om te zien hoe veel mensen zich sterk maken om sluiting te voorkomen. Ik ben mij bewust van de consequenties die sluiting met zich mee brengt, zeker ook voor de gemeenschap van Balkbrug. ’ Hij was net als de andere leden van de VVD-delegatie verrast over de openheid binnen Veldzicht. Patiënten vertelden hun verhaal over de voorgenomen sluiting: ‘Wij willen hier blijven, zelfs al is dat ver van mijn familie. Binnen Veldzicht worden we goed begeleid en is er vertrouwen en stabiliteit’. Dat alles dreigt verloren te gaan wanneer de patiënten elders ondergebracht moeten worden.

van de consequenties die sluiting met zich mee brengt, zeker ook voor de gemeenschap van Balkbrug. ’ Hij was net als de andere leden van de VVD-delegatie verrast over de openheid binnen Veldzicht. Patiënten vertelden hun verhaal over de voorgenomen sluiting: ‘Wij willen hier blijven, zelfs al is dat ver van mijn familie. Binnen Veldzicht worden we goed begeleid en is er vertrouwen en stabiliteit’. Dat alles dreigt verloren te gaan wanneer de patiënten elders ondergebracht moeten worden.

 

DELTAPROGRAMMA BREED GEDRAGEN EN OP SCHEMA

Door Arnita (M.H.) van der Weerd op 4 apr 2013

Sinds de watersnoodramp in 1953 kent ons land een Deltaprogramma, dat problemen met water aan moet pakken. Die spelen niet alleen aan de Noordzeekust, maar ook in Overijssel. VVD-Statenlid Arnita van der Weerd bezocht twee bijeenkomsten waarbij over de voortgang werd gesproken.

 

In 2009 wees het Rijk zes specifieke gebieden aan waar waterproblemen moesten worden opgelost. Twee daarvan liggen (gedeeltelijk) in Overijssel, maar hun problematiek verschilt wezenlijk van elkaar. Daarom werden twee bijeenkomsten georganiseerd, waar betrokkenen praatten over de voortgang.

 

De eerste ging over het oosten van Overijssel. Gemeentes, waterschappen, de provincie en belangenorganisaties als NMO en LTO Noord kwamen in Deventer bij elkaar om te spreken over zoet water. Dat hebben we het hele jaar door nodig, ook in droge periodes, maar het kan voor overlast zorgen, als de afvoer de aanvoer niet aankan. Het Deltaprogramma biedt hier oplossingen voor.

 

Woensdag kwamen op Urk zes provincies, veel gemeentes, waterschappen en belangenorganisaties bij elkaar van rond het IJsselmeer. Dat is van groot belang voor zowel de afvoer als de opslag van zoet water. De extremen zijn hier groot. De bijeenkomst was georganiseerd om uit te vinden of vorm en opzet van de aanpak in het kader van het Deltaprogramma IJsselmeergebied (DPIJ) aan hun wensen tegemoet kwamen. De aanwezigen konden met stemkastjes aangeven of zij het eens waren met een stelling of niet. De foto laat zien dat in ieder geval bij één daarvan de aanwezigen unaniem positief waren.

 

‘Het is van groot belang dat we samen optrekken in het Deltaprogramma’, zegt Van der Weerd. ‘De problemen die op ons afkomen zijn complex, alleen een gezamenlijk aanpak kan die oplossen. Ik ben dan ook blij dat er voor beide onderdelen van het Deltaprogramma waar wij als provincie Overijssel mee te maken hebben grote overeenstemming is tussen de belanghebbenden.’

 

PERMANENTE BEWONING RECREATIEWONINGEN ZAAK VAN GEMEENTE

Door Henk Veltkamp op 2 apr 2013

In de Overijsselse Omgevingsvisie heeft de provincie kaders voorgesteld voor wat ruimtelijk wel en wat niet kan. Het is een erg belangrijk stuk, want het regelt zaken als natuur, landbouw en windmolens. Wij willen daarbij als provincie niet overal bovenop zitten. Ons uitgangspunt is: decentraal wat kan en centraal wat moet.

We willen meer en meer toe naar een situatie waarin gemeentes in veel gevallen het eerst aan zet zijn. Zij mogen bijvoorbeeld zelf bepalen of een recreatiewoning al dan niet permanent bewoond mag worden. Iedere inwoner van Overijssel kon zijn mening geven over het concept van de Omgevingsvisie. De Overijsselaars hebben laten zien dat ze betrokken zijn bij hun provincie, want in totaal kwamen vijfduizend reacties binnen. Die worden nu verzameld, gebundeld op onderwerp en woonplaats, en bestudeerd. Uiteindelijk rolt er een ambtelijk advies uit aan het college van Gedeputeerde Staten. Dat komt vervolgens met een voorstel, waar Provinciale Staten op 3 juli over beslissen.

 

Voor ons als provinciale politici is het zaak dat we goed luisteren naar wat de mensen in Overijssel bezig houdt. Zo ben ik zelf op vier van de vijf inloopbijeenkomsten geweest die over de Omgevingsvisie werden georganiseerd, om te vernemen hoe mijn provinciegenoten erover denken. De laatste tijd word ik nogal eens aangesproken door eigenaren van recreatiewoningen, die daar een permanente woonstatus voor willen regelen. Naar mijn idee is dat echter primair een taak van de betreffende gemeente. Er ligt landelijke wetgeving, gemeentes voeren die uit en de provincie moet kijken of ze de wet correct uitvoeren. Ik zou dan ook tegen hen willen zeggen: bepleit uw zaak bij de gemeente, die dan vervolgens beargumenteerd haar zienswijze inbrengt bij de provincie

 

DOORPAKKEN BIJ OPLOSSING PARKEERPROBLEMATIEK AAN DUITSE GRENS

Door Monique van Haaf op 29 mrt 2013

Op aandringen van lokale, provinciale en landelijke VVD-politici heeft de regering plannen gemaakt voor de aanpak van de parkeerproblematiek langs de A1 bij de Duitse grens. ‘Maar met plannen alleen komen we er niet’, zegt VVD-woordvoerder in Provinciale Staten van Overijssel Monique van Haaf, die een stevige vinger aan de pols houdt. Ze heeft daarbij Tweede Kamerlid Malik Azmani aan haar zijde.

 

Op Goede Vrijdag kwam daarom VVD-Kamerlid Malik Azmani zelf ervaren hoeveel overlast parkerende vrachtwagens in de omgeving van Oldenzaal veroorzaken. ‘Het is bizar met eigen ogen te zien dat zoveel chauffeurs zich al vroeg in de ochtend verzamelen bij de Nederlandse/Duitse grens, terwijl ze weten dat ze niet mogen doorrijden’, zegt het VVD-Kamerlid. ‘Naast economie is het vooral in belang van de veiligheid dat samen met Duitsland betere voorzieningen worden getroffen. Dankzij goede inzet van aantal VVD'ers die zich verbonden voelen met onze regio heeft het kabinet als reactie op recente economische cijfers een investeringspakket gelanceerd, waaronder 700 parkeerplaatsen vrachtvervoer langs de A1 en A67. Nu maar hopen dat andere partijen daar geen gaten in schieten".

 

‘Juist op een dag als vandaag is goed zichtbaar waarom het nodig is dat we dit probleem goed aanpakken’, zegt Van Haaf. ‘Maar ook in normale weekenden is het hier altijd druk, door een toename van de mobiliteit en de internationale goederenstromen die hier de grens over komen. We willen ervoor zorgen dat de Overijsselse economie optimaal blijft profiteren van de belangrijkste Europese verbinding tussen oost en west. Daarvoor is dan wel voortdurende aandacht vanuit de Rijksoverheid nodig. We zijn erg blij dat er nieuwe plannen liggen om de problemen op te lossen, maar we zullen er voor waken dat het bij plannen blijft. Daarvoor is de A1 veel te belangrijk.’ Het bezoek trok ook belangstelling van de lokale pers.

 

VVD: GEEN AFWAARDERING N337 TUSSEN DEVENTER EN ZWOLLE

Door Monique van Haaf op 21 mrt 2013

huifkar2Dinsdag organiseerde de VVD in de gemeente Olst-Wijhe een protestactie tegen de plannen om op de N337, de weg over de IJsseldijk tussen Deventer en Zwolle, de maximumsnelheid te verlagen van tachtig naar zestig kilometer per uur. De VVD-fractie in Provinciale Staten sloot zich daar in de persoon van mobiliteitswoordvoerder Monique van Haaf van harte bij aan.

 

De plannen om voortaan een snelheid van hooguit zestig kilometer per uur op de IJsseldijk tussen Deventer en Zwolle toe te staan stammen uit 2010. Toen al was er veel protest tegen, waardoor ze in de ijskast verdwenen. Onlangs bleken ze toch weer aan de orde te zijn. ‘Wij zien daarvoor geen enkele aanleiding’, zegt Van Haaf. ‘Op de weg zijn geen verkeersproblemen, dus we vragen ons af wat we hiermee opschieten. Wordt de weg toch afgewaardeerd, dan loop je wel weer het risico dat de verkeersdruk op de weg van Olst en Wijhe naar Raalte toeneemt, terwijl daar nu al problemen zijn met de capaciteit. Wij zullen dit in de Staten aan de orde stellen.’

 

Om duidelijk te maken dat de plannen een flinke stap terug zullen betekenen reed een VVD-delegatie per ouderwetse huifkar over een deel van de weg.

 

AANPAK PARKEERPROBLEMATIEK LANGS A1 DANKZIJ INZET VVD

op 18 mrt 2013

Het parkeren van vrachtwagens langs de A1 bij het oostelijke distributiecentrum Oldenzaal zorgt al jaren voor problemen. Dankzij de inzet van de plaatselijke VVD en de VVD-vertegenwoordiging in Provinciale en Gedeputeerde Staten en de Tweede Kamer maakt de regering nu verdere aanpak van de problematiek mogelijk. De VVD houdt daarbij grensoverschrijdend de vinger aan de pols.

 

In 2006 werd op initiatief van de VVD in Oldenzaal een convenant gesloten om de parkeerproblemen met vrachtwagens bij de A1 en de grens op te lossen. Dat resulteerde destijds in de aanleg van honderd extra parkeerplaatsen.

 

Daarmee werden niet alle problemen opgelost. De VVD Oldenzaal bleef zich net als de VVD in Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten en Tweede Kamer inzetten voor verdere maatregelen. Met resultaat, want uit een brief van minister Dijsselbloem blijkt dat langs de A1 en de A67 zevenhonderd nieuwe parkeerplekken worden gerealiseerd, waarvan een groot deel komt bij de parkeerplaatsen De Poppe en Veelveld, bij de grens tussen Overijssel en Duitsland. Hierdoor wordt de verkeersafwikkeling bevorderd en de overlast van op de vluchtstrook en de industrieterreinen parkerende vrachtwagen teruggedrongen.