Nu piepen over het gebruik van ‘energie slurpende terrasheaters’ in de horeca valt voor de VVD verkeerd

Met verbazing heeft de fractie van de VVD kennis genomen van de ‘strijd’ die de provincie wil voeren tegen de ‘energie slurpende terrasheaters’! De terrasheater die essentieel is voor het verwarmen van de terrassen en het voortbestaan van de horeca in onze provincie. De horeca heeft juist nu extra oppervlak nodig en die ruimte is er vaak alleen buiten. 


VVD- woordvoerder Economie Kees Hofstee: “Wij hebben de indruk dat de horeca, die het op dit moment erg zwaar heeft, onterecht in een negatief frame wordt geplaatst. Dat lijkt ons niet nodig en daarom hebben wij Schriftelijke Vragen gesteld aan het college. Wij zien de ‘strijd tegen de energie slurpende terrasheater’ dan ook niet als een goede bijdrage om de horeca te laten overleven. De VVD wil niet dat de horeca letterlijk in de kou wordt gezet door een strijd tegen heaters.”. De VVD strijdt graag mee, maar dan voor het overleven van de horeca in deze moeilijke tijden. Meer warmte, comfort en ruimte op de buitenterrassen in de winter is dan erg belangrijk. 

De VVD wil onder ander van het college weten welke kansen zij ziet om een positieve kwaliteitsimpuls te geven aan de horeca, een impuls die de sector verder helpt!  De komende winter heeft ze dat zo hard nodig. Dit kan bijvoorbeeld door financieel bij te dragen aan de comfortkussens waarbij de ondernemers ook de mogelijkheid hebben om de heaters te behouden voor het comfort van hun gasten. Volgens ons ligt hier een prachtkans om een maatregel die goed is voor het milieu op te pakken vanuit het belang van de horecaondernemer die graag meer comfort en ruimte wil. Duurzaamheids- en ondernemersbelangen gaan zo hand in hand.