VVD: "provincie moet openstaan voor de wensen van de recreatie-ondernemers en ondernemerschap tonen"

Het investeringsplan Gastvrij Overijssel, staat morgen op de agenda van de Staten. Het is een mooi en inspirerend plan waar we graag aan meedoen! Het is wel een ‘pre-corona’ document waar het nare woord Corona niet in voor komt. Het is een mooi toekomstbeeld met allemaal vrolijke mensen die leuke dingen doen in hun vrije tijd. Daar verlangen we allemaal naar maar hier zit ook de spanning. 

We geloven namelijk in de visie en in het plan, maar realiseren ons dat de sector, door de coronacrisis, een paar treden teruggeworpen is in de Piramide van Maslow. Overleven staat nu centraal en het korte- en lange termijn perspectief moeten wat ons betreft wel een beetje meer verbonden worden. Gastvrij Overijssel heeft daarover een oplegnotitie geschreven. Een sterk document dat verbonden is aan het investeringsplan. Hiermee wordt het fundament van de sector, de onderste treden van de piramide, herstelt zodat we daarna, versnelt, verder kunnen bouwen aan Ons Overijssel. 

De provincie moet daarbij blijven openstaan voor de wensen van de ondernemers en ondernemerschap tonen. Ze moet snel kunnen inspelen op de dagelijks veranderende werkelijkheid. Wat de VVD betreft stropen we de mouwen op en gaan we aan de slag met het investeringsplan. Een plan voor een sector die hard geraakt is en die in een zeer onzekere en moeilijke tijd zit. Een sector waarvan de spin-off groot is, dat merken ook de ondernemers in de binnensteden. We willen samen bouwen!