Onderzoeken zijn afgerond en nù doorpakken op de N35!

Al jaren staat de verbetering van de N35, het ‘karrenspoor’ tussen Twente en Zwolle, hoog op de VVD-agenda. Uit zeer recent onderzoek blijkt dat vanwege de forse verkeersgroei en verkeersveiligheid de realisatie van de Marsroute N35 hard nodig is. De VVD is erg blij te vernemen dat Gedeputeerde Boerman ook liever vandaag dan morgen de weg wil verbreden en de snelheid verhogen! 


Woordvoerder Verkeer & Vervoer Lex Schukking: “Er is inmiddels voldoende onderzoek gedaan, laten we de mouwen opstropen en de schop in de grond steken! Als de handschoen nu niet wordt opgepakt, staat het verkeer straks stil op de N35”. Naast doorstroming vindt de VVD ook de veiligheid van groot belang. Het wordt hoog tijd dat we de N35 integraal gaan opwaarderen. Zodat onze inwoners en ondernemers gewoon normaal kunnen doorrijden en kinderen de weg veilig kunnen oversteken wanneer ze naar school, vriendjes of het sportveld gaan.

 

Ook Remco Dijkstra, VVD-Kamerlid ziet het belang in van de opwaardering van de N35. “De N35 is belangrijk voor Overijssel. Ik ben benieuwd welke oplossing richting upgrading naar een A35 kansrijk is en hoe het financieel ervoor staat. In juni spreken we met de Minister over alle infrastructuur in het land en dan zal de N35 met alle opties voorbijkomen. Hoewel het, in verband met de coronacrisis lastig wordt, zal dit jaar een knoop moeten worden doorgehakt.”