VVD draagt vol trots Monique van Haaf voor als gedeputeerde

Monique van Haaf is woensdag 19 juni geïnstalleerd als gedeputeerde voor de VVD voor de komende vier jaar. Regien Courtz had de eer om haar, tijdens de Provinciale Staten vergadering, voor te stellen. Ben je benieuwd naar de mooie woorden over Monique, lees dan verder.


'Voorzitter, inwoners van Overijssel,

Ik ben blij dat ik Monique van Haaf aan jullie mag voorstellen als kandidaat gedeputeerde voor de VVD. 

Voor velen hier en ook in de provincie geen onbekende. Maar, dat zou net wat te kort zijn voor nu. De afgelopen periode heeft zij zich als gedeputeerde ingezet en zich met name bezig gehouden met Ruimtelijke Ordening, Wonen en Financieel Toezicht. Daarvoor was ze Statenlid namens de VVD en heeft ze in het bedrijfsleven gewerkt. Zowel in het private als publieke domein dus de nodige ervaring opgedaan. 

Als u er zo dadelijk mee akkoord gaat, gaat Monique zich bezig houden met de portefeuille: Ruimte, Wonen, Stadsbeweging en Retail, Grondbeleid en Financieel toezicht. Een portefeuille die Monique past. Waarin zij beleid heeft ingezet, en een stevig netwerk heeft opgebouwd. Voortbouwen dus op ervaring. Maar ook een portefeuille met uitdagingen en nieuwe elementen. Dat moet ook wel – haar kennende  - want het is een bestuurder met ambitie, lef en iemand die vernieuwend te werk gaat. Het aanpakken van de krapte op de woningmarkt, het nog aantrekkelijker maken van de stadscentra en kernen, het vormgeven van het retailbeleid en de herziening van de Omgevingsvisie. Het zal bij Monique in goede handen zijn. 

Ik heb een aantal mensen gevraagd wat kenmerken van Monique te noemen. En ik ben zo vrij geweest om een klein filter toe te passen. Die roast doen we op een ander moment nog wel eens… Maar alle gekheid op een stokje, het bevestigt dat we met haar een goede kandidaat hebben.  

-       Oplossingsgericht, no nonsens, wars van gezever: woorden die tekenen hoe ze verantwoordelijkheid neemt en daadwerkelijk wil leveren. Waar het in de politiek nog wel eens veel woorden zijn, gaat Monique bovenal voor resultaat en wil ze echt stappen zetten. 


-        Verbinder, benaderbaar, open minded en een goede sparringspartner voor lokale bestuurders: Nog wat termen die vatten dat ze ingrijpt waar nodig, maar ruimte laat en initiatief aanwakkert waar dat kan. Een bestuurder die meedenkt, maar niet alles zelf hoeft te bedenken. Durft te vertrouwen op kennis en kunde van anderen en dit echt meeneemt in de uitvoering. Zakelijk dus, maar rekening houdend met de menselijke factor.


-        Een prettig mens, charmant en met humor: Niet zo gek dat deze voorbij kwamen, dat zijn namelijk de selectiecriteria aan de poort bij de VVD… Maar deze kan Monique ook afvinken. Niet onbelangrijk, want uiteindelijk doe je zaken en werk je samen als mens. 


VVD draagt vandaag vol trots Monique van Haaf voor als gedeputeerde. Een stabiele persoonlijkheid, die ervaring meebrengt, die vernieuwend te werk gaat en graag samen met u bouwt aan Overijssel!

Wij als fractie zijn ervan overtuigd dat we met Monique een gedeputeerde hebben die onze provincie uitstekend vertegenwoordigt en wij wensen haar veel succes en een goede samenwerking toe'!