VVD: "investeer in Twente zodat voorloopfunctie van Twente op hightechgebied optimaal ondersteund kan worden"

Regio Twente stuurde afgelopen jaar het verzoek naar Den Haag om mee te dingen naar een bijdrage uit de pot van 950 miljoen euro voor de zogenaamde Regiodeals. In totaal zijn 88 voorstellen voor een Regiodeal ingediend en beoordeeld. Den Haag heeft ervoor gekozen een twaalftal regio’s, waaronder Twente, financieel te ondersteunen.


Yvonne Koolhaas: ”Dat is bijzonder goed nieuws! Twente is een krachtige regio met een sterke identiteit, een unieke balans tussen stad en land en centraal gelegen op de grens met Duitsland. Met techniek als motor is Twente goed in slimme dingen bedenken en maken. Ze heeft gouden handen, slimme koppen en topwerklocaties voor innovatief ondernemerschap. Voor ons als VVD dus alle reden om akkoord te gaan met het voorstel om als provincie 20 miljoen te co-financieren”. 

De Twentse technologie versterkt de innovatieve ontwikkeling van een duurzaam Nederland. Bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden bundelen de krachten voor de economie van de toekomst. Op woensdag 27 februari vergadert Provinciale Staten en zal het beschikbaar stellen van het budget voor de plannen van de Regiodeal Twente op de agenda staan. Koolhaas: “Deze deal brengt enorme kansen voor de Regio met zich mee en dat willen we als VVD van harte ondersteunen”.