VVD roept college op de lobby te verzwaren richting Den Haag om te voorkomen dat Twente straks de trein naar Berlijn mist


 

Uit onderzoek van Royal Haskoning, in opdracht van Ministerie van Infrastructuur, blijkt dat de huidige spoorlijn in Twente mogelijk de concurrentie aan moet gaan met de verbinding via Arnhem. “De VVD is van mening dat een snelle verbinding naar Berlijn, via Twente, goed is voor de werkgelegenheid in - en bereikbaarheid van Overijssel. Een opwaardering in plaats van een discussiestelling van deze lijn zou juist de inzet moeten zijn”, aldus Fractievoorzitter Regien Courtz. 

 

De VVD heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college. Courtz: “Wij zijn benieuwd of de provincie betrokken is geweest bij het onderzoek en op de hoogte is gesteld van de uitkomsten van het onderzoek”. Graag ziet de VVD dat het college hierover in gesprek gaat met het Ministerie van Infrastructuur en de lobby verzwaart. Als het aan de VVD ligt, laten we deze enorm belangrijke treinverbinding voor Overijssel niet door de vingers glippen!