Het glas is altijd halfvol bij Roeland Fens

Het is inmiddels traditie dat er een Statenlid centraal staat in de nieuwsbrief zodat we iets meer te weten komen over de man/vrouw achter het Statenlid. Speciale gast in de deze nieuwsbrief is Roeland Fens. 

 

Ik word op vrijdagochtend uiterst warm ontvangen door de vrouw van Roeland in hun splitlevelwoning in Hengelo. Ik vraag mij gelijk af hoe een geboren en getogen ‘Hagenees’, die inmiddels 33 jaar actief is in de politiek, terecht komt in Hengelo. Roeland legt uit dat dit besluit jaren geleden voort is gekomen uit een enorme woningnood. In Hengelo konden Roeland en Annelies snel een huis vinden maar het gemis naar de kust is nog steeds zichtbaar. Zichtbaar door de vele schilderijen van Den Haag door Roeland zelf vervaardigd. 

Schilderen is een van Roeland’s hobby’s net als koken en het verzamelen van (bijzondere) wijnen. De liefde voor bijzondere wijnen is ontstaan op de middelbare school. Alle leerlingen werden op een avond op school uitgenodigd voor een wijnproeverij. Dit hoorde bij je opvoeding, aldus de docenten. Nix voor je 18debestond toen nog niet. Inmiddels heeft Roeland een goed gevulde wijnkelder waar de Statenfractie eens per jaar rijkelijk van mee mag genieten. 

 

De politiek is Roeland met de paplepel ingegeven. De vader van Roeland heeft heel bewust de oorlog meegemaakt, één van zijn uitspraken was dan ook: ‘Vrijheid; je weet pas wat het is als je het kwijt bent’. Toen eind 1979 Roeland lid werd van de VVD gaf dat een gevoel van thuiskomen. Met erg veel plezier heeft Roeland 29 jaar in de raad van Hengelo gezeten en maakt nu vier jaar deel uit van de Statenfractie. Als woordvoerder Cultuur heeft hij de Cultuurnota tot stand zien komen, een mooi proces, aldus Roeland. 

 

Qua gezondheid heeft Roeland het niet altijd gemakkelijk gehad. Dit begon al toen hij enkele maanden te vroeg werd geboren. Daarna nog een aantal ernstige ziektes doorstaan. Roeland heeft hierdoor een enorme positieve kijk op het leven ontwikkeld. De uitspraak ‘geef nooit op’ is hem dan ook op het lijf geschreven! Dank je wel Roeland en Annelies voor jullie gastvrijheid.