Eén miljoen extra beschikbaar voor vitale binnensteden

De VVD heeft mèt succes gevraagd om 1 miljoen beschikbaar te stellen om het programma 'De Stadsbeweging' door te kunnen zetten, zodat rendabele ontwikkelingen in binnensteden ook mogelijk blijven voordat een volgende statenperiode start.

'Fijn kunnen wonen heeft ook te maken met vitale steden. De bruisende centra van onze provincie, waar onze inwoners en toeristen naar toe komen om te shoppen of een museum te bezoeken. De afgelopen periode is 'De Stadsbeweging' een groot succes gebleken, een manier om de goede energie van inwoners, ondernemers, gemeenten en provincie te bundelen en samen te werken aan een vitale binnenstad. Recentelijk bleek dat we door de middelen heen zijn nog voor deze periode eindigt. Als VVD willen we deze goede energie niet doorbreken en de aanvragen voor ondersteunende en nieuwe stadsarrangementen kunnen blijven honoreren' aldus statenlid Jeannette Rikkink.

'Mooi dat er initiatief is genomen door de VVD om een 'financieel gat' te voorkomen zegt gedeputeerde Van Haaf. Het succes van de Stadsbeweging en de investeringen van de Herstructurerings-maatschappij Overijssel (HMO) maken binnensteden vitaler. Bewoners, ondernemers en wethouders brengen ideeën in die we vervolgens samen realiseren, hoe mooi is 't dat we dit samen voort kunnen zetten!'