Steun voor getroffen werknemers Siemens is morele plicht

De aankondiging dat Siemens de vestiging in Hengelo gaat sluiten is een dreun die ook het Provinciehuis heeft bereikt. Het hart is uit Hengelo, stelt VVD-Statenlid Roeland Fens, die het een morele plicht vindt om alles te doen wat mogelijk is voor de getroffen werknemers.

In de afgelopen jaren hebben door de economische ontwikkelingen veel bedrijven moeten reorganiseren. Het prachtig gelegen, door Stork opgerichte halfronde gebouw van de machinefabriek Siemens heeft verschillende eigenaren gekend. Toch is het altijd het meest kenmerkende fabrieksgebouw van Hengelo gebleven. Zelfs toen bijna het hele zuiden van de stad op de schop ging, was het vanzelfsprekend dat dit monument van de Twentse industrie moest blijven bestaan.

Nu hebben de heren eigenaren in het buitenland besloten dat dit winstgevende bedrijf moet sluiten. Het zou geen toekomst meer hebben.

De impact is enorm!

Het is niet alleen verschrikkelijk dat er direct zeshonderd arbeidsplaatsen verdwijnen. Ook de toeleveringsbedrijven zullen goede krachten moeten afstoten.

De toekomst van veel medewerkers is door hun vaak hoge leeftijd bovendien onzeker. Het is onze morele plicht om alle zeilen bij te zetten om het beste voor al die mensen nog te kunnen realiseren.