VVD Overijssel neemt initiatief raadsfracties over voor vervroeging verbreding A1

Verschillende raadsfracties van de VVD dringen per motie aan op een spoedige verbreding van de snelweg A1, de hoofdader van de Overijsselse economie. Een prima initiatief, zegt VVD-Statenlid Regien Courtz, die een vergelijkbare motie indient.


In totaal hebben veertien Twentse VVD-raadsfracties de handen ineen geslagen voor het vervroegen van de verbreding van de A1 tot Azelo. Zij stelden gezamenlijke een motie op, waarin wordt opgeroepen om als Twentse gemeenten en Provincie gezamenlijk een lobby te starten richting de Haagse politiek om die direct te laten volgen op de geplande verbreding tot Rijssen, die in 2020 klaar moet zijn. De verdere verbreding staat gepland voor de periode 2024 tot 2028 en zou dus enkele jaren naar voren kunnen worden gehaald. De motie is inmiddels in een aantal gemeenten ingediend.


Zowel de filedruk als het aantal ongevallen op de A1 nemen toe, wat kwalijke gevolgen heeft voor een succesvolle uitvoering van de Agenda van Twente, een gunstig vestigingsklimaat en in algemene zin de economische ontwikkeling van de regio Twente, zegt Courtz, die haar mede-Statenleden oproept gezamenlijk op te trekken.