Reggesteyn Nijverdal wint ‘Op weg naar het Lagerhuis’

Vorige week vond in de Zwolse Statenzaal ‘Op weg naar het Lagerhuis’ plaats, een debatwedstrijd tussen Overijsselse scholieren. VVD-Statenlid Roeland Fens reikte de prijs uit aan de winnaars, Reggesteyn in Nijverdal.

 

 Fens maakte deel uit van de jury, die moest bepalen welke van de vijftien deelnemers namens Overijssel door mocht naar de landelijke finale, waar havo- en vwo-scholen uit alle twaalf provincies met elkaar zullen strijden in een live uitgezonden debatwedstrijd.

 

‘Debatteren is naar elkaar luisteren en een ander proberen te overtuigen’, zegt Fens. ‘Dat is niet alleen in de politiek belangrijk. Ook daarbuiten zou het heel normaal moeten zijn dat we in een discussie elkaar de ruimte geven en argumenten gebruiken als we het niet eens zijn. Daarom is het goed dat scholen aandacht besteden aan debattechnieken en leerlingen laten oefenen. En het werkt, want het niveau was zeer hoog. Ik denk dan ook dat het Reggesteyn een heel goede kans maakt in de finale. Ik zal daar zeker bij zijn.’