VVD Kamercentrale Overijssel gaat op in Regio Oost

De Kamercentrale Overijssel van de VVD, het partijorgaan tussen de afdelingen en het hoofdbestuur, heeft zichzelf zaterdag 19 maart net als de Kamercentrale Gelderland opgeheven. Beide Kamercentrales zijn opgegaan in de nieuwe Regio Oost.

De fusie is een gevolg van een ingrijpende reorganisatie binnen de VVD, die de partij toekomstbestendig moet maken. Tijdens een drukbezochte vergadering in Klarenbeek gingen de Overijsselse en Gelderse leden unaniem akkoord met het samengaan.

Tot voorzitter van het bestuur van de Regio Oost werd Peter Snijders gekozen, burgemeester van Hardenberg en voorheen ook voorzitter van de Kamercentrale Overijssel. Hij sprak de verwachting uit dat de Regio Oost de VVD in beide provincies meer slagkracht en een nieuw elan geeft: ‘Doordat we op veel punten samen optrekken kunnen we meer voor elkaar krijgen. Het enthousiasme van de Gelderse en Overijsselse leden voor deze koers geeft ons alle vertrouwen in een mooie toekomst voor de oostelijke VVD.’

In het bestuur zijn verder benoemd Tineke van der Elst, Nico Middelbos, Monique Zuidwijk, Bart Omlo en Frans van Duikeren.