Eindelijk oplossing voor knooppunt Bos

De Overijsselse VVD ijvert al vele jaren voor het aanpakken van het kruispunt Bos, bij Raalte. Nu lijkt er eindelijk schot in te komen, al houdt Statenlid Regien Courtz nog een kleine slag om de arm.

Op de plaats van het kruispunt komen een ongelijkvloerse kruising, een omleiding en een fietstunnel, waardoor veiligheid en doorstroming op de N35 en de N348 hier verbeteren. Een voorstel van Gedeputeerde Staten hiervoor zou eigenlijk woensdag in een commissie van Provinciale Staten worden besproken, maar wegens de slechte weersomstandigheden werd die vergadering verplaatst naar volgende week.

Hoewel er formeel dus nog niets is besloten, heeft Courtz zeer goede hoop dat het voorstel op een meerderheid kan rekenen: ‘Het is niet alleen onze favoriete variant. Het enige mogelijke struikelblok is eigenlijk alleen nog de financiële bijdrage van het Rijk. Maar als het aan mij ligt moet het knooppunt hoe dan ook worden aangepakt. Het Rijk is nu aan zet, maar als het echt niet anders kan komt er desnoods wat mij betreft extra geld van de Provincie.’