Wim Tutert
Functie: Statenlid

Aanspreekpunt voor de lokale Netwerken: VVD West Twente & Salland

Portefeuilles:

1e woordvoerder 

Landbouw & Natuur en Stikstof 


2e woordvoerder 

Verkeer & Vervoer


Bereikbaar: w.tutert@psoverijssel.nl06 51318086


Werk: Meer dan 25 jaar ben ik zelfstandig ondernemer geweest. Ik had een vol ambachtelijke keurslagerij in het centrum van Raalte. In 2011- 2019 ben ik productontwikkelaar geweest bij Enkco in Holten. In 2019 ben ik overgestapt naar de Van Loon Group wederom als productontwikkelaar. Deze organisatie heeft vestigingen in Son, Best, Eersel, Oudewater en Almere.

Actief voor de VVDSinds 2012 is Wim lid van de VVD en vanaf 2012 tot 2014 lid van de steunfractie van VVD Raalte en aansluitend heeft Wim vier jaar in de Raad gezeten. In 2019 besloot Wim zich kandidaat te stellen voor PS-verkiezingen en begin 2020 is Wim geïnstalleerd als burgerlid voor de VVD-Overijssel.

 

Speerpunten: Ik wil mij graag inzetten voor een sterk MKB en dat ondernemers zo min mogelijk hinder ondervinden van overbodige regels. Als het aan mij ligt, wordt Overijssel weer de meest MKB vriendelijke provincie van Nederland, daar ga ik mij voor inzetten! Helemaal nu het Coronavirus ons in de greep houdt, moeten we er zijn voor onze retailers, MKB’ ers en ZZP’ers, kortom voor alle zelfstandigen die het zwaar hebben in deze bizare tijd!  Ook wil ik mij inzetten voor de opwaardering van de N35. We willen allemaal vlug en veilig naar ons werk en ook weer veilig thuiskomen. In het stikstofdossier begrijp ik dat we stappen moeten zetten en zal ik daarbij oog hebben voor de belangen van boeren, bouwers en onze inwoners. Het is belangrijk dat we in Overijssel kunnen blijven ondernemen, wonen en verplaatsen via de weg”.