Roeland Fens

Functie: Burgerlid 

Bereikbaar: +31 6 19 99 98 07


Woordvoerder 

RES


Actief voor de VVD:

Mijn naam is Roeland Fens. Al meer dan veertig jaar ben ik actief in de VVD. Acht periodes ben ik raadslid in Hengelo geweest. In twee daarvan was ik fractievoorzitter. De vorige periode was ik lid van de Provinciale Staten. In de loop van de tijd heb ik in verschillende combinaties waarschijnlijk alle portefeuilles mogen verzorgen. Het leek na een prachtig afscheid afgelopen, maar in september 2022 ben ik gevraagd terug te komen als burgerlid bij de Provinciale Staten. Dat doe ik natuurlijk met plezier. Ik ga aan de slag met de Regionale Energie Strategie (RES) en economie. Het is een boeiende en actuele portefeuille, waarvan ik in de commissie tot aan de verkiezingen in maart tweede woordvoerder mag zijn.  

 

Werk:

Ondanks mijn leeftijd (72) vindt mijn vrouw mij een druk baasje. Naast het intensief sporten, ik roei regelmatig afstanden van meer dan 30 km per dag, werk ik twee keer per week aan de reparatie van nieuwe en restauratie van letterlijk antieke roeiboten op mijn roeivereniging Tubantia in Hengelo. Daar werk ook mee aan de organisatie van allerlei activiteiten. Op zondag verzorg ik een eigen radioprogramma met vooral politici bij de lokale omroep 1 Twente. 
Bij de VVD ben ik ook trainer bij de Haya van Somerenstichting. Daar motiveer ik liberalen om zich nog beter in te gaan zetten voor hun belangrijke taak.  
Omdat ik 43 jaar docent ben geweest met leerlingen van 6 tot 14 jaar in alle klassen van het speciaal en voorgezet speciaal onderwijs en met daarna met in zeven vakken in alle klassen van het HAVO en VWO, word ik nog als vrijwilliger in scholen gevraagd. 

Bij mijn vrienden sta ik bekend als organisator van wijnproeverijen en als hobby kok. Er is een boek van mij verschenen met wijnverhalen, die ik in de loop der jaren aan mijn wijnclub heb gepresenteerd. 
Ik ben gezond, fit en geniet van het leven. Zo wil ik graag tot minstens mijn honderdste doorgaan.