Yvonne Koolhaas

* foto Femke Teussink 


Functie: Statenlid

Contactpersoon voor het netwerk Twente Centraal

Portefeuilles: 


1e Woordvoerder

Milieu & Energie (behalve RES)

Cultuur & Sociaal

Evenementenbeleid


2e Woordvoerder

Ruimte en water 


Bereikbaar: Yvonne.koolhaas@gmail.com /  06 24 63 80 62


Werk:

Vers van school gestart als telefoniste-receptioniste bij Van Heek-Scholco in Almelo. Daarna nog een paar jaar gewerkt in de verkoop van muziekdragers en instrumenten in de binnenstad van Almelo. Vanaf 1982 tot heden werkzaam binnen ons eigen familiebedrijf TVA Service Center. TVA behoort tot de grotere technische diensten van Nederland en is via een samenwerkingsverband voor alle grote merken geautoriseerd. Gestart als administratief medewerkster en later jarenlang werkzaam geweest als technicus consumentenelektronica. Momenteel vooral als leidinggevende actief binnen de onderneming.

 

Actief voor de VVD:

Na een periode met de fractie van de gemeenteraad meegedraaid te hebben, heb ik mij op advies van een oud-wethouder in 2015 kandidaat gesteld voor het Statenlidmaatschap van de VVD in Overijssel. Het past bij mij en sluit aan bij mijn andere werkzaamheden, als laatste stukje van een prachtige puzzel.

 

Speerpunten:

De politiek is en blijft mensenwerk, met plannen die je passen, of niet. Die je als prettig ervaart, of niet. Waar je boos of blij van kan worden. Mijn taak is het om te luisteren en te verwoorden, te vertalen, wat ik om mij heen hoor en zie. Dat zo goed mogelijk omzetten in beleid is mijn wens en daar zet ik mij dan ook voor in. 

 

Geen zaken verzinnen waar niemand op zit te wachten, geen regels bovenop regels bedenken maar kijken wat kan, wenselijk en mogelijk is. Denken in kansen, soms omdenken, even buiten gebaande paden wandelend om te verkennen. Ik ben veel op pad in de provincie om te horen wat u wilt, wat u beweegt, waar u emotioneel van wordt. Ik ga graag in gesprek met inwoners, belanghebbenden, ondernemers et cetera.

 

We gaan het de komende jaren zeker hebben over energie, milieu, woningbouw, waterbeheer. Geen kleine dingen maar zaken die ertoe doen en ook daarvoor is uw input gewenst.

 

Ik spreek u graag!