Van de fractievoorzitter: Politiek vereist lange adem en realiteitszin

Provinciale Staten hebben afgelopen woensdag een aantal belangrijke besluiten genomen, veel daarvan het resultaat van een langdurig proces. Voor de VVD stond daarbij voorop dat we zoveel mogelijk onze eigen punten wilden realiseren, in het besef dat compromissen er nu eenmaal bij horen.

Investeren in sociale kwaliteit, in bedrijvigheid die banen oplevert, in een duurzaam Overijssel voor iedereen, in een innovatieve agrarische sector. We hebben er jaren over gesproken, argumenten uitgewisseld, voors en tegens afgewogen en een standpunt ingenomen, dat vervolgens in de politieke arena moest worden bevochten. Nu liggen er resultaten waar we verder mee kunnen in Overijssel.

Het ging en gaat er bij de VVD nooit om dat we maar wat roepen. We zijn de partij van de praktijk. Als we een kleinere stap kunnen zetten dan we eigenlijk zouden willen, dan doen we dat liever dan helemaal niets. Politiek vereist nu eenmaal een lange adem, plus de nodige zin voor realiteit. Dat was al zo en dat zal ook in de toekomst zo blijven, als we spreken over verdere versterking van onze economie, infrastructuur, leefbaarheid en wat Overijssel verder zo waardevol maakt.